piccata

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 4 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

 

Koostisained

  • 2 kana rinnafileed
  • 2 spl võid
  • 2 spl oliiviõli
  • 3 küüslauguküünt
  • 120 ml rosé Cavat
  • 1 spl värsket sidrunimahla
  • 1 peotäis värsket hakitud peterselli
  • 1 spl jahu
  • 2 tl rosé pipart
  • sool
  • must pipar

Valmistamisõpetus

  1. Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks, maitsesta kergelt soolaga, kata toidukilega ja tambi õrnalt ühtlaseks.
  2. Veereta lihatükid kergelt jahus.
  3. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae kanafileed kuldseks, umbes 3–4 minutit mõlemalt poolt. Tõsta kõrvale.
  4. Lisa pannile ülejäänud õli ja või, seejärel tükeldatud küüslauk ja rosé pipar. Rösti lühidalt.
  5. Lisa sidrunimahl ja rosé Cava, keeda, kuni kaste on vähenenud poole võrra.
  6. Maitsesta kaste soola ja musta pipraga, lisa hakitud petersell.
  7. Tõsta kana kastmesse tagasi, lase mõni minut kuumeneda ja serveeri koos värske salatiga.

piccata

Kana piccata

Piccata on ideaalne valik, kui soovid kiiresti valmistada midagi maitserikast, kerget ja samas peene alatooniga. Sidrunise kastmega kana on klassika, mis ei ole keeruline valmistada, kuid maitseb nagu restoraniroog. Retseptisahtlis otsustasime sellele ikoonilisele roale anda värske hoo, tuues sisse rosé cava, mis lisab kastmele pehmust ja särtsu. Tulemuseks on piccata, mis sobib suurepäraselt nii argiõhtusse kui ka väiksemaks tähistamiseks.

Piccata on pärit Itaaliast ning algselt valmistati seda vasikalihast. Aja jooksul muutus populaarseks kanafileega versioon, mis on kergem ja universaalsem. Piccata tunnuseks on alati õrn liha, sidrunimahlaga maitsestatud kaste ja kiire valmimisaeg. Seda rooga valmistatakse laialdaselt ka Ameerikas, kus sellest on saanud itaalia-ameerika köögi klassika.

piccata

Kastmes kasutasime Vilarnau Cava Reserva Organic Rosé vahuveini – särav heleroosa cava, mis tuleb väikesest, keskkonnale pühendunud veinimajast Monserrati mägede ja Vahemere vahel. Veinimaja rõhub käsitööle ja jätkusuutlikkusele, tuues igasse pudelisse kaasa Barcelona elava ja modernse hõngu. Garnacha ja Pinot Noir viinamarjadest valmistatud cava on aroomilt lilleline ja marjane – tunda on roose, kannikesi, maasikat, vaarikat ja mustikat. Maitse on sametiselt pehme, värskendav ja elegantne – just see, mida üks piccata vajab.

Meie versiooni on lihtne valmistada, aga see on sellegi poolest täis kihilisi maitseid. Kui soovid serveerida midagi, mis paneb perekonna ja külalised üllatama, siis piccata on just see roog. Kõrvale sobib sama rosé cava, mida kasutad kastmes – jahutatuna 6–8 kraadini toob see esile kõik maitsed, mida üks kevadine piccata endas kannab.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here