Võikana

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 40 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

 

Koostisained

4-le

  • 500–600 g kanafileed või kanakintsuliha
  • 200 g maitsestamata jogurtit
  • 1 tl küüslaugupulbrit
  • 1 tl riivitud ingverit
  • 2 tl jahvatatud koriandriseemneid
  • 2 tl jahvatatud köömneid
  • 2 tl mango või mango-karri pulbrit
  • 1 tl kuivatatud mündilehti (võib kasutada ka värskeid hakitud lehti)
  • 1 tl soola
  • 1 keskmine tšillikaun
  • 1 keskmine sibul
  • 1–2 kardemoni seemet
  • 2 tl garam masala maitseainet
  • 2 tl paprikapulbrit
  • 1–2 spl sidrunimahla
  • 100 g võid
  • 100 g kohvikoort
  • 100 g tomatipastat
  • praadimiseks õli
  • 400–500 g riisi
  • serveerimiseks peotäis värskeid koriandrilehti

Valmistamisõpetus

    1. Tükelda kana umbes 5 cm suurusteks kuubikuteks.
    2. Sega kokku maitsestamata jogurt, sidrunimahl ja kõik maitseained ning seejärel sega marinaadi kanatükid. Jäta külmikusse seisma paariks tunniks. Kana võid marineerima panna ka eelmisel õhtul.
    3. Tükelda sibul ja värske tšilli ja prae pannil õlis kuni sibul on klaasjas.
    4. Lisa kana koos marinaadiga pannile, lisa tomatipasta ja kuumuta.
    5. Seejärel lisa kohvikoor ja lase haududa.
    6. Lisa võikuubikud ja sega. Kui kaste tundub liiga paks, lisa veidi keedetud vett. Lase keema ja keera siis kuumus väiksemaks. Hauta kuni riis keeb.
    7. Keeda riis.
    8. Serveeri. Võid lisada värskelt hakitud koriandrilehti.

Võikana

Võikana

Rammus India võikana on suussulav kanaliharoog rikkaliku koorest, võist, tomatipastast ja vürtsidest tehtud kastmega. Retsept võib esmalt tunduda keeruline, kuid tegelikult on selle valmistamine jõukohane ka algajatele kokkajatele.

Võikana

Võikana (murgh makhani) on populaarne ja üle maailma armastatud India roog, mis pärineb 20. sajandist. Võikana on suisa nii menukas, et 2024. aasta algusest saati vaieldakse originaalretsepti päritolu üle India kohtus. 1947. aastal avas Indias Delhi linnas oma uksed restoran Moti Mahal. Asutajateks olid kaks meest, kes mõlemad kandsid eesnime Kundan. Nüüd ongi mõlema mehe järeltulijad võitlemas selle nimel, kumb Kundan ajalukku võikana loojana läheb ja kogu au endale saab.

Võikana

Sobiva nõu võikana lauale asetamiseks leidsime Apelsinist, mille e-poode ning kaupluseid Tallinnas, Tartus ja Rakveres on alati huvitav külastada. Valituks osutus keraamiline kauss, mis on ideaalne rohke kastmega toitude serveerimiseks ning sobib stiili poolest eri disainiga köökidesse.

Võikana

Kui varem tundus võikana valmistamine tülikas ja keeruline ettevõtmine, siis loodame, et meie jagatud retsept aitas kaasa selle müüdi kummutamisele. Ainuke aeganõudev tegevus retsepti puhul on kanaliha marineerimine, aga see läheb ruttu, kui paned liha marinaadi üleööks.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here