hautis

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

 

Koostisained

  • 1 pakk Härmavilja ühepajatoitu
  • 500 g keedetud kartuleid
  • 200 g riivjuustu
  • 400 g kodust hakkliha (50-50 segu)
  • 1 purk tükeldatud tomateid
  • 1 sibul
  • 1–2 keskmist küüslauguküünt
  • 1 purk kidney ubasid
  • sool, pipar
  • praadimiseks extra virgin oliiviõli

Valmistamisõpetus

  1. Pruunista hakitud sibul ja küüslauk oliiviõlis kuldseks.
  2. Lisa hakkliha, prae läbi ning maitsesta soola ja pipraga.
  3. Lisa pannile Härmavilja ühepajatoit ja lase koos hakklihaga küpseda.
  4. Lisa tükeldatud keedukartulid ja tükeldatud tomatid, sega hoolikalt läbi.
  5. Lisa punased oad, maitsesta veelkord ja lase toidul vaiksel kuumusel podiseda.
  6. Raputa peale riivjuust, keera kuumus maha, kata kaanega ja lase seista, kuni juust sulab.
  7. Serveeri hautis värskete ürtidega.

hautis

Hautis köögiviljade ja hakklihaga

Mõnikord on kõige mõnusam toit see, mis sünnib lihtsatest koostisosadest ja valmistub kiiresti. Hautis on just selline – soe ja kodune. Meie seekordne retsept Retseptisahtlis ühendab klassikalised maitsed, hakkliha ja köögiviljad, üheks mõnusaks roaks, millel on “kirsiks tordil” sulav juustukate.

hautis

Hautis on traditsiooniline roog, mis on tuntud juba sajandeid. Erinevates kultuurides esineb hautist erinevates vormides, kuid idee ja valmistamisviis jääb alati samaks – kõik maitsed saavad rahulikult koos küpseda ja seguneda. Just see muudab hautise tõeliseks mugavustoiduks, mida ihkame nii vihmasel õhtul kui argipäeva lõpus.

hautis

Seekordne roog sai eriti lihtne, sest Härmavilja ühepajatoit on juba valmis lõigatud –vala ainult potti. See külmutatud köögiviljasegu sisaldab porgandit, lillkapsast, kartulit, rohelisi ube ja herneid – kõik vajalikud koostisosad on juba tükeldatud ja valmis kasutamiseks. See tähendab, et hautis saab valmis kiiremini ning köögis tekib vähem segadust.

Hautis on roog, mis maitseb hästi ka järgmisel päeval ning sobib ideaalselt soojendamiseks. Kui otsid toitu, mis oleks lihtne, toitev ja kindlapeale maitsev, siis hautis on alati hea valik. Serveeri see leivaviilu või hapukoorega ja saadki ühe tõelise koduse klassiku.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here