Pistaatsiapuding

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 3 h 20 min

 

Koostisained

  • 100 g pistaatsia likööri
  • 100 g kooritud pistaatsiapähkleid
  • 60 g agave siirupit või 100 g suhkrut
  • 3 spl kartulijahu
  • 3 L suurus muna
  • 650 ml täispiima
  • 30 g võid
  • 100 ml vahukoort
  • 2 tl suhkrut
  • pistaatsiapähkli puru

Valmistamisõpetus

  1. Pane kooritud pistaatsiapähklid purustajasse või köögikombaini. Purusta, kuni pähklid muutuvad kreemjaks massiks. Kui segu koguneb seintele, lükka see spaatliga tagasi keskele. Kui masin liiga kuumaks läheb, pea vahet ja lase aparaadil jahtuda.
  2. Sega paksupõhjalises potis suhkur ja kartulijahu. NB! Kui kasutad soolatud pistaatsiapähkleid, ära soola lisa; muul juhul lisa näpuotsaga soola.
  3. Lisa potti piim, munad ja pistaatsiapasta ning vispelda ühtlaseks massiks.
  4. Kuumuta segu keskmisel kuumusel pidevalt segades. Kui mass pakseneb ja hakkab keema, alanda kuumus ja jätka segamist kuni mullitamine lõppeb.
  5. Kurna segu läbi sõela, et puding jääks siidine.
  6. Lisa või ja pistaatsialiköör ning sega, kuni segu on ühtlane ja või sulanud.
  7. Jaota puding serveerimisnõudesse, kata kilega (kile otse pudingu pinnale) ja lase külmikus seista vähemalt 3 tundi – parim tulemus on üle öö.
  8. Vahusta koor suhkruga ja kaunista valmis puding pistaatsiapuruga.

Pistaatsiapuding

Pistaatsiapuding liköörise puudutusega

Puding on magustoit, mis annab lihtsa luksuse tunde. Meie Retseptisahtli versioon viib klassikalise pudingu järgmisele tasemele – kreemjas pistaatsiapuding, mis on täis pähkli intensiivsust ja sametist tekstuuri. Puding sobib suurepäraselt nii argiõhtuseks magusaks stressimaandajaks kui ka pidulikumateks puhkudeks. Pistaatsiapähklid annavad magustoidule pähklise sügavuse ja pistaatsialiköör lisab siidise luksuslikkuse.

Pistaatsiapuding

Puding on maailmas tuntud ja armastatud magustoit, millel on lugematult versioone – alates Briti klassikast kuni Prantsuse kreemide ja Itaalia budinoni. Pistaatsia puding on saanud erilise koha just Vahemere köögis, kus pistaatsiapähkleid hinnatakse kõrgelt nende intensiivse maitse ja toitainete poolest. Kreemjad magustoidud, mis ühendavad piima, pähkleid ja munakreemi, on olnud sajandeid pidupäevalaua lõppakord.

Pistaatsiapuding

Selles retseptis kasutasime CityAlkost ostetud Pechery Pistachio Cream pistaatsialikööri – luksuslikku kreemjat jooki, mis sobib täiuslikult dessertidesse. Likööril on heleroheline toon ja aroomis domineerivad värsked pistaatsiad, millele lisanduvad pehmed vanilli ja mandli noodid. Maitses on tunda rikkalikku ja sametist pistaatsiakreemisust ning magusat, pikalt kestvat järelmaitset. Likööri tekstuur on siidine ja pehme ning see sobib suurepäraselt nii jäätise, kookide, kohvi kui ka, nagu meie retsepti puhul, puding sisse.

Pistaatsiapuding

Kui soovid pakkuda magustoitu, mis mõjub muljetavaldavalt, kuid valmib kodustes tingimustes, siis pistaatsiapuding on kindel valik. Selle retsepti puhul kohtuvad lihtsus ja peen maitse ning tulemus on tõeliselt meeldejääv. Serveeri pistaatsiapuding külmalt koos vahukoore ja purustatud pistaatsiapähklitega.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here