Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Kes meist ei armastaks sügiseti suppi süüa?! See annab kehale soojust ning lisaks saab ära kasutada imehäid sügisande, mis meil aias kasvavad.
Meie kõrvitsasupp on imeline sügisene suutäis. Sinna peale saab panna erinevaid röstituid seemneid ning maitseks võib peale niristada ka kanepiõli. Kindlasti riivi peale veidi tšillit, sest see annab mõnusa maitseplahvatuse ja muudab maheda kõrvitsasupi vürtsikamaks.
Koostisained
- 1 porgand
- 1 keskmine kõrvits
- 1 väiksem sibul
- 1 keskmine küüslauguküüs
- 1 kanapuljong
- 1 karp sulatatud juustu
- soovi korral 50 ml koort
Valmistamisõpetus
- Pane poti põhja auramiseks vett nõnda, et juurikad on enam-vähem kaetud. Keeda aeglasel tulel sibul, küüslauk, porgand, kuni need on poolpehmed.
- Lisa väikesed kõrvitsakuubikud ja jäta supp hauduma. Kõik peale kõrvitsa peaks jääma vee alla. Kõrvits mitte, sest muidu jääb supp liiga vesiseks. Pane juurde puljongikuubik ja lase kõik kokku haududa.
- Kui juurikad on ära keenud, püreesta need.
- Lisa püreele sulatatud juust, lase sel veidi sulada.
- Lase püreestatud supp korra uuesti keema ja võta kohe tulelt ära, muidu läheb sulatatud juust tükki.
- Kui soovid lisada maitseks ka koort, siis pane püreestatud supp koos koorega korraks keema, võta tulelt ära ja seejärel lisa alles sulatatud juust.