Red velvet retsept

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Red velvet on kook, mis on tumepunast, erepunast või punakaspruuni värvi. See on traditsiooniliselt mitmekihiline kook, mis on kaetud toorjuustu või glasuuriga. 

Meie oleme red velvetist teinud aga oma versiooni. Mõnus mahlane ja parajalt rammus red velvet rullbiskviit. Tegelikult võib seda rullbiskviiti teha ka ilma värvita või mõne muu tooniga.

Red velvet retsept

Koostisained

  • väiksem ahjuplaat
  • 3 muna
  • 3 spl suhkrut
  • 3 spl jahu (pooleks nisu ja pooleks kartulijahu)
  • punast toiduvärvi
  • 200 ml vahukoort
  • 250 g kohupiima
  • sidrunimahla
  • vanillisuhkrut

Valmistamisõpetus

  1. Biskviidi tegemiseks vahusta munad 3 supilusikatäie suhkruga. Kui tahad suuremat biskviiti, tuleb teha retsept ümber: nii mitu muna, nii palju suhkrut ning jahu on iga muna kohta 1 supilusikatäis.
  2. Sega ettevaatlikult munasegule juurde jahu.
  3. Lisa toiduvärv. Värvi andmiseks võib kasutada ka kuivatatud peeti, kuid seda tuleks lisada üsna palju, et biskviidile roosakat tooni saada.
  4. Pane ahju 180 kraadi juures umbes 10 minutiks.
  5. Kreemi tegemiseks vahusta vahukoor.
  6. Pane kohupiima sisse maitse järgi sidrunimahla, vanillisuhkrut ja mida iganes veel soovid, näiteks marju.
  7. Sega vahukoor ja maitsestatud kohupiim kokku.
  8. Laota kreem ühtlaselt biskviidi peale, keera rulli ja pane paariks tunniks külmkappi, et biskviit tõmbaks maitsed sisse.

Märkmed

Enne kreemi biskviidi peale laotamist eemalda biskviit küpsetuspaberi küljest. Kui biskviit hästi lahti ei taha tulla, mässi see koos ahjuplaadiga kilekoti sisse või pane käterätik peale. Nõnda tekivad paberi ja biskviidi vahele veepiisad ja biskviit tuleb lahti.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here