See on juba ammu teatud tõde Eno Raua “Naksitrallide” raamatust, et šokolaadijäätis käib ikka kirssidega kokku. Lisaks annavad jäätis ja kissell mõnusa maitseelamuse ja alguses kokkusobimatuna tunduv duo, maitseb üheskoos imehästi.
Seda kisselli on imelihtne valmistada ning seda võib teha lausa mitmeks päevaks.
Koostisained
- 400 g külmutatud kirsse
- 100 g suhkrut
- 2 spl kartulitärklist
Valmistamisõpetus
- Sega teises anumas kartulitärklis poole klaasi külma veega. Võid kartulitärklist ka vähem lisada, oleneb, kui paksu kisselli tahad. Kindlasti kasuta külma vett, sest kuumas vees läheb tärklis tükki.
- Lase suhkur ja kirsid keema liitri veega. Kuni keema tõusmiseni, peab kisselli kogu aeg segama. Ära päris keema lase, las podiseb õrnalt.
- Lisa juurde veega segatud tärklis. Kui kissell hakkab keema, võta tuli alt ära. Kata seejärel pott kaanega, muidu tekib õhuga kokkupuutel kissellile kord peale.
- Jahuta kissell maha ning serveeri šokolaadijäätisega.