Ahjuribid Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 50 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Tegime õhtusöögiks midagi tõenäoliselt mehist – ribisid! Tänapäeval on inimese elu tehtud võrratult lihtsaks, sest poes on imeline valik maitsvaid roogasid, mis valmivad vaid kahe liigutusega. Nõo Franki ribid tomatikastmes on üks neist.

Ribide pakendilgi oli kirjas “Vähe vaeva, mahlane toit, puhas ahi!”. Ja nii oligi. Ribid olid maitsvad ja mahlased nagu ribid olema peavad! Ära jäi igasugune liha ettevalmistustöö ja lõikumine ning tüütu marinaadidega mässamine oli ka juba meie eest ära tehtud. Lisaks jäävad puhtaks ahjuplaadid ning pärast küpsetamist on nõudepesemist tõepoolest minimaalselt.

Kuigi Franki ribid on juba tomatikastmes, mõtlesime meie siiski väheke peenutsevad olla ning lasime oma loovuse käiku. Lisasime ribide küpsetuskarpi küpsemise lõppfaasis väheke kohvikoort ning saime ekstra koguse kastet, mis ekstra koorene!

Ribisid serveerisime kartulilohkudega, millel koorgi veel küljes. Ahjus küpsesid nad aga mõnusalt krõbedaks. Kuna ahjukartulid on kõige maitsvamad ürdi-hapukoorekastmega, siis sai ka see roa kõrvale valmis meisterdatud!

Koostisained

  • 1 pakk Nõo Franki ahjuribid tomatikastmes
  • 50 ml vett
  • 100 ml kohvikoort
  • 500 g kartuleid
  • Kartulimaitseainet

Ürdikaste

  • Hapukoor
  • Persillade (või värskeid ürte)
  • Sool
  • Pipar

Valmistamisõpetus

  1. Eemalda ribide pakendilt kartongümbris ja tee pakendil olevasse kilesse paar väikest auku. Pane 180*C ahju 50 minutiks. 10 minutit enne valmimist võid pakendilt eemaldada kile ja lisada karpi kohvikoore – küpsedes see pakseneb pisut, seguneb lihaleemega ja muutub mõnusaks kastmeks.
  2. Pese kartulid ja keeda koos koorega peaaegu pehmeks. Lõika kartulid sektoriteks, lao ahjuplaadile ja puista üle kartulimaitseainega. Pane ribidega koos ahju küpsema (180*C) kui ribidel on küpsetusaega jäänud veel 25 minutit.
  3. Ürditipi jaoks sega kõik koostisosad (hapukoor ja maitseained) kokku.

Märkmed

Nipp: Kuna meie maitsele olid ribid pisut soolased, soovitame enne ahju panemist pakendil olevatest aukudest ribidele pisut vett valada (umbed 50 ml). See peaks ribide maitset pisut mahedamaks tegema.

Ahjuribid retsept

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here