Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Kuna lähenemas on emadepäev, otsustasime oma lugejatele välja pakkuda mõned retseptivariandid, mida oma emadele tuleval pühapäeval valmis vaaritada. Otsides head tasakaalu hõrgu toidu ja retseptilihtsuse vahel, otsustasime alustada lihtsa ja toitva kõigisõbra ehk pasta carbonaraga. Al dente pasta, aromaatne ja tasakaalu pakkuv sidrunikoor, mõnus peekon ja vahemereline basiilik… vastupandamatu.
Kui te pole kokandusega päris sina peal, ei ole sellest ka midagi – meie soovitatud Sam Millsi seeria penne (mida toob maale meie tervisetoidusõber Lemontree), on lisaks oma GMO- ja gluteenivabadusele ka niivõrd mõnusalt tehtud, et seda on superlihtne õige al dente astmeni keeta.
Nagu alati, ärge kartke retseptiga ka natuke loominguliselt ringi käia – meie võtsime niisama singi tükeldamise asemel kasutusele näiteks Nõo pitsakatte, et kokkamisprotsessi veelgi kiirendada. Kindlasti lisaks retseptile huvitava noodi ka kaffirlaimi koor või mõned näpuotsatäied peterselli. Mõelge ja eksperimenteerige julgelt!
Koorene pasta carbonara
Koostisained
- 300g penne pastat
- 2 munakollast
- Oliiviõli
- 100g peekonit, hakitud
- 1 küüslauguküüs
- 1 keskmine sibul
- Pitsakate/sink, vastavalt maitsele
- Kohvikoor või rõõsk koor
- Tšillipulber
- Sool-pipar
- Garneeringuks värske basiilik, sidrunikoor
Valmistamisõpetus
- Keeda pasta kergelt soolatud vees kuni see on ‘al dente’ (mitte liiga pehme, et ‘hakkaks hambale’). Pärast keetmist kalla ära suurem osa keeduveest, kuid mitte päris kõik.
- Prae õlis hakitud sibul, kuni klaasjas. Lisa hakitud peekon, küüslauk, sink/pitsakate, prae paar minutit.
- Lisa praetud komponentidele koor ning lase kastmel mõned minutid podiseda.
- Lisa kastmele soovitud maitseained (tšilli, must pipar, sool), sega, ning lülita pliidi küte välja.
- Vispelda kastmesse paar munakollast, kuniks kaste on veel kuum. Sega, kuni kaste pakseneb.
- Sega kokku pasta ja kaste ning lase enne serveerimist paar minutit seista, et maitsed korralikult seguneksid. Lisa garneeringud.
Tere! Kuhu küll pasta sisse juust jäi? Teada olevalt on kõik Itaalia pastad juustuga, ka garbonara. Selle osaliselt pasta keedu vee alles jätmine võiks ka natuke lahti seletada. Retsepti lõpus kaob see ära, mainitud ainult korra. Kahjuks retsept pole algajale. Ise tegin toidukoorega, kuuma kastmesse muna lisamise jätsin ära (igaks juhuks) ja seepärast ei jätnud ka keeduvett igaksjuhuks alles.
Mina tegin toidukoorega, lisasin ka muna ning juustu lõpuks. Keeduvesi tuleb alles jätta, sest nii tuleb maitsvam ja kooresem ning siis ei tule ka kaste liiga paks. Igaljuhul pere kõik sõi ja kiitsid.