Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 25 min
Kokku kuluv aeg: 45 min
Koostisained
- 1 suurem bataat
- 200 ml rõõska koort
- 12 spl võid
- Nõo Lihavürsti Vürtsikaid kanarulle
- Kuivatatud ploome
- Granaatõuna
- Riivjuustu
- Kurki
- Soola
- Pipart
Valmistamisõpetus
- Tõsta Nõo Lihavürsti Vürtsikad kanarullid 180 kraadi juures ahju 25 minutiks.
- Koori ja lõika bataat ning tõsta vormi.
- Lisa vormi 200 ml rõõska koort või kuni bataat on kaetud.
- Maitsesta soola ja pipraga.
- Raputa peale riivjuustu ja tõsta ahju küpsema 180 kraadi juures umbes 25 minutiks.
- Serveeri kanarullid koos kuivatatud ploomide ja bataadivormiga.
- Salatiks viiluta juurde kurki ning võib lisada rukkolat.
- Kanale peale raputa granaatõuna seemneid.
Vürtsikad kanarullid
Jõuluroad ei pea valmima pool päeva. Jõuluprae võib valmistada ka kiirelt ja lihtsalt, siis jääb aega rohkem muude toimetuste tegemiseks. Õpi parem mõni uus luuletus või laul pähe, mida jõuluvanale ette kanda.
Täna jõuluroaks küpsetamegi kanarullid ning valmistame need koos kuivatatud ploomide ja bataadivormiga. Meie valisime Nõo Lihavürtsi Vürtsikad kanarullid. Miks mitte lisada jõuluõhtule väikest vürtsi, tehes toitu natuke teistmoodi ja teravamalt. Veidi vürtsikas toit soodustab seedimist ning võimendab ka õnnehormooni tootmist. Põhimõtteliselt, kui süüa vürtsikat toitu, siis oled õnnelikum inimene 🙂
Kanarullid on roog, millega suurt mässamist ei tule, sest eemaldada tuleb ainult karp ning rullid koos küpsetusaluse ja kotiga ahju lükata. Kana valmib ka kiiremini kui looma- või sealiha. Tavalise kartulivormi asemel valmistame kana kõrvale bataadivormi. Bataadi magusus sobib ideaalselt kokku vürtsikusega, mida pakuvad meile kanarullid. Lisaks näevad bataadist tehtud road ka värvikirevamad välja.
Kanarullid serveerisime Gastrolinkist saadud taldrikul koos pronksikarva noa ja kahvliga. Toit maitses suurepäraselt ning nägi ka väga efektne välja. Kana jäi seest mõnusalt mahlane ning meile meeldis ka maitses esile kerkiv vürtsikus. Soovitame soojalt ka ise järele proovida!