Jõulukringel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Raputa lõikelauale jahu.
  2. Tõsta lõikelauale ülessulatatud Kodune pärmitaigen ja rulli taignarulliga ühtlaseks.
  3. Määri taignale võid.
  4. Raputa peale kaneeli ja suhkrut.
  5. Tõsta peale külmutatud kirsid ja lisa soovi korral ka natukene jõhvikaid.
  6. Rulli tainas kokku ja keera natukene ka keerdu.
  7. Lõika noaga taigna peale ribad.
  8. Moodusta kringlist ring ja ühenda otsad.
  9. Määri kringli peale muna.
  10. Tõsta kringel ahjuplaadile ning lase ahjus küpseda 25-30 minutit 180 kraadi juures.
  11. Kaunista kringel glasuuriga ja pane kirsse ka kringli peale.
  12. Raputa peale tuhksuhkrut.

Jõulukringel

Jõulukringel kirsside ja jõhvikatega

Kas jõulukringel peab valmima ainult raske töö ja vaevaga? Esialgu võib küll selline mulje jääda. Silmade ette tuleb 20-aastase tööstaažiga pagar, kellel on ainukesena piisavalt oskusi, et sellise katsumusega hakkama saada, kuid tegelikult pole see üldse nii.

JõulukringelÕnneks on tänapäeval kõik palju lihtsam. Jõulukringel valmib mängleva kergusega, kui ei usu, siis võid videost järgi vaadata. Kõik algab taignast. Härmavilja Kodune pärmtaigen on juba kohe küpsetamiseks valmis, vaja on veel jõhvikaid, jahu, kaneeli, võid, suhkrut ja muna. Ära oleks peaaegu unustanud kirsid. Kirsid, on ju kirsiks igal koogil või siis kringlil. Härmaviljal on tootevalikus just sobivad kivideta kirsid. Nii lihtsalt jõulukringel valmibki. Kuidas kringli punumine käib, seda võid samuti videost jälgida. Kringli õigesti punumine on kättevõtmise asi. 🙂

Tähtis on, et kõik tegevused tuleb teha rahulikult ning läbimõeldult. Meil kerkis tainas ahjus kenasti ning jõulukringel sai lisaks veel kena kuldse läike. Mis peamine- seest oli kringel väga mahlane. Kaunistamiseks kasutasime glasuuri. Seda võib täitsa oma maitse järgi lisada. Kui meeldib magusam kringel, siis võib kohe julgelt glasuuripritsiga ringi käia.

Jõulukringli valmistamine pole enam ammu mingi kunsttükk, kõik saavad sellega hakkama. Vaja on ainult head tuju ja julget pealehakkamist.

Jõulukringel

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here