Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 40 min
Kokku kuluv aeg: 1 h
Koostisained
- Kikase Talvegrilli
- Kartuleid
- Tomateid
- Kreeka jogurtit
- Soola
- Pipart
- Rohelist
Valmistamisõpetus
- Grilli Talvegrill õues grillil või toas ahjus.
- Koori kartulid ja lõika kartulid sektoriteks nagu kauboikartulid.
- Tõsta kartulid ahjuplaadile, maitsesta soola ja pipraga ning lase küpseda umbes 30 minutit kuni 1 tund.
- Lõika salatiks tomatit.
Kalkuniliha ahjus röstitud köögiviljade ja jogurtikastmega
Kas teil on ka mõnikord selline tunne, et talv on küll tore, aga suvi on ikka kõige parem aastaaeg. Suvel saab ikka grillida, päikest võtta ja ujuda ning kõike muud. Päikest talvel naljalt välja ei võlu, eriti sellist, et saaks ennast pruuniks päevitada. Ujumas talvel käivad ka ainult talisuplejad. Järelikult suvetegevustest jääbki alles grillimine 🙂
Õnneks on Kikas välja tulnud Talvegrilli tootesarjaga. Valida saab kahe grilltoote vahel. Üks on kalkunilihast ja teine valik on broilerilihast. Meie valisime välja kalkuniliha. Kalkuniliha on väga kasulik. Sisaldab palju valku ja vähe rasv ning on kanaliha küpsetamisele mõnusaks vahelduseks. Mis teeb sellest tootest just grilltoote on see, et kalkuniliha on pakendis juba eelnevalt marineeritud ning parajateks tükkideks lõigatud.
Meie nii julged polnud, et talvel hakata kalkuniliha grillima, kuid kindlasti proovime selle kunagi kindlasti ära teha. Meie kalkuniliha valmis ahjus koos bataadiga ning serveerisime koos külma kastmega. Lisaks hakkisime juurde maitserohelist ja värskeid ürte. Maitsestamisega polnud ka mingit muret, sest põhilised maitseained olid juba marinaadis sees. Kes otsustavad grillimise kasuks, siis võivad täitsa edukalt bataati näiteks fooliumisse keeratuna grillil küpsetada.
Levinud müüt on, et kalkuniliha on kuivem ja sitkem kui kana, kuid tegelikult see nii ei ole. Meie roog tuli küll väga pehme ja mahlane.
Liha tõstsime koos lisanditega erkpunasele taldrikule. Kastme panime valgesse tassi, mis samuti leidis oma koha taldrikul. Selline punase-valge värvi kombinatsioon tekitab taldrikul mõnusa jõulutunde. Palju teisi sarnaseid kihvte nõusid saab Gastrolinkist.