Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 25 min
Kokku kuluv aeg: 40 min
Koostisained
- Kikase Blond kalkuniliha
- Kuskussi
- Peterselli
- Granaatõunaseemneid
- Soola
- Pipart
- Sidrunikoort
Valmistamisõpetus
- Võta Kikase Blond kalkuniliha, mis on küpsetuskarbis ja torka kahvliga mõned augud sisse ning pane ahju küpsema umbes 20-25 minutiks.
- Keeda kuskuss vähese soolaga.
- Koori granaatõun ja haki petersell.
- Kui kuskuss on valmis, siis maitsesta see soola ja pipraga, lisa granaatõunaseemneid ja hakitud peterselli.
- Tõsta valmis kalkuniliha kuskussi peale ja riivi sidrunikoort.
Ahjuvalmis kalkuniliha kuskussiga
Tööl on kiire, kodus on kiire, toit võiks valmida kiirelt. Eriti siis võiks toit kiirelt valmida, kui kõht on tühi. Roog võiks olla lisaks ka toitev ning maitsev.
Tänase postituse pühendame kiirusele, sest mõnikord on kiire. Ka meil on kiire. Mida siis teha, kui on kiire ja kõht tühi?
Lihtne. Võta kalkuniliha, mis on juba ahjuvalmis, näiteks Kikase Blond kalkuniliha, torka kahvliga mõned augud sisse ning pane ahju küpsema. Kui praad sai valmis võta kalkuniliha välja. Oli ju kiire? Seni kuni kalkuniliha küpses, tegime samal ajal veel kiire kuskussi kõrvale. Väike nipp veel juurde, et 10 minutit enne prae valmimist, eemalda küpsetuskile ja pane praad tagasi ahju ning lase sellel lõpuni küpseda, nii saad liha mõnusalt krõbeda.
Võta kiirelt ilus taldrik, meie võtsime enda taldriku Gastrolinkist ja pane kalkun ja kuskuss sinna peale ning hakka sööma. Kuid söö rahulikult, kiirelt söömine pole kasulik.