Kammkarbid

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 7 min

Kokku kuluv aeg: 22 min

Koostisained

  • MVWooli kammkarpe (6-10tk)
  • Näputäis safrani
  • 2 spl võid
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 100 g hakitud sibulat või shalottsibulat
  • 1 sidruni mahla
  • 100 ml vahukoort
  • Soola
  • Pipart
  • Tšillit

Valmistamisõpetus

  1. Sulata 1-2 sp võid pannil.
  2. Haki küüslauk ja sibul ning lisa pannile koos sidrunimahlaga.
  3. Sega korralikult läbi ja lisa vahukoor.
  4. Sega kuni kaste hakkab paksenema.
  5. Lisa näputäis safrani ja sega veel seni kuni kaste veel natukene pakseneb.
  6. Maitse kastet ja vajadusel lisa soola ja pipart.
  7. Keera kastmelt kuumus maha.
  8. Puhasta, pese ja kuivata kammkarbid.
  9. Maitsesta kammkarbid soola ja pipraga ning tõsta kuumale pannile.
  10. Küpseta mõlemalt poolt 1-2 minutit.
  11. Vajadusel soojaneda uuesti kaste ja lisa sinna kammkarbid.
  12. Haki kaunistuseks tšillit.

Kammkarbid

Kammkarbid safrani-koorekastmes

Kui teile on tuttav sari ’’Hell’s kitchen’’ ning Gordon Ramsay, siis teata, et roog, mis alati seal kokkade poolt nässu keeratakse on kammkarbid. Küll mõni teeb need liiga toored ning teine jällegi küpsetab üle. Igal juhul küpsetamise aeg on väga tähtis. Kammkarbid on väga maitsvad, kui neid õigesti valmistada. Ei tohi jääda ei toored ega ka üleküpsenud.

Kõige tähtsam on, et kammkarbid oleksid värsked! Kui kammkarbid värsked ei ole, siis ükski kokk maailmas ei suuda neist midagi head välja võluda. Meie saime värsked kammkarbid M.V.Wooli käest. Nende kammkarpe ja teisi mereande müüakse erinevates kauplustes üle Eesti.

Kammkarbid

Kastme valmistamist võib natuke vabamalt võtta. Jälgida tuleks, et kaste ei saaks liiga paks, eriti siis kui on plaanis pärast kastet uuesti kammkarpide jaoks soojendada. Nagu ennist juttu, siis kammkarpe tuleks praadida mõlemalt pool 1-2 minutit, meie soovitus on, et pigem praadida 1 minut kui 2. Enne praadimist tuleks väga hoolikalt kammkarbid puhastada.

Valasime valminud kammkarbid kastmega üle ning serveerisime ilusal Gastrolinki taldrikul. Roog maitses väga hästi ning kammkarbid olid täpselt parajalt ümbert tahked ja sest pehmemad nagu vaja. Gordon Ramsay oleks meie üle uhke.

Kammkarbid

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here