Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Koostisained
- Kikase Delikatess Kiievi kotleti
- Mozzarellat
- Metsikut riisi
- Avokaadot
- Tšillit
- Soola
- Pipart
Valmistamisõpetus
- Pane metsik riis keema ja lisa sinna natukene soola.
- Lõika mozzarella viiludeks ja aseta Kiievi kotleti peale.
- Tõsta Kiievi kotlet ahju soenema, et mozzarella Kiievi kotleti peal ära sulaks.
- Serveeri koos avokaado viilude ja tšilliga.
Kiievi kotlet mozzarella katte ja metsiku riisiga
Kiievi kotlet, mida see siis endast kujutab? Traditsiooniliselt on tegu maitse võisüdamiku ümber rulli keeratud kanalihafileega, mis on paneeritud riivsaias. Meie kasutame enda toidu valmistamisel Kikase Delikatess Kiievi kotletti. Delikatess just selle pärast, et Kikase Kiievi kotlet on valmistatud kvaliteetsest kanalihast ning lisaks on praadimisel kasutatud rapsiõli. Isegi saiapuru asemel on kasutatud hoopis saiatükke, mis teevad lõpptulemuse veel krõbedamaks.
Kiievi kotlet sobib hästi riisiga. Eelistasime metsikut riisi. Riisi metsikus ei tulene selle äkilisest iseloomust, vaid pigem sellest, et metsik riis kasvab traditsiooniliselt magejärvede mudaste kallaste soistel pinnastel.
Kiievi kotlet on kohe ahju panemiseks valmis, kuid enne tegime talle peale veel mozzarella viiludest mütsi. Nii saavutasime mõnusa koosluse krõbedusest ning pehmusest. Mozzarella on mõnus ja pehme, Kiievi kotlet seest pehme ja väljast krõbe.
Serveerisime Kiievi kotleti koos avokaado viilude ja tšilliga. Kotleti paigutasime keskele, avokaado ja tšilli viilud selle ümber ning kõige lõpus ümbritses kogu rooga riis. Mõnus, kiire ning maitsev toit oligi valmis.
Vaata ka teisi Kikase retsepte!