Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Suve saabumise kohta oleme pöidlad pihus kirenud juba mõnda aega, kuid tundub, et nüüd on see ka lõplikult õuele jõudnud. Ning mis oleks parem viis suvehooaega avasüli vastu võtta, kui grill hoovi veeretada ja üks korralik grilleine valmis vaaritada? Kui teate, andke ka mulle teada.
Grillroa tähena kasutasime 2015. aastal Eesti parimaks šašlõkiks tunnistatud Kikase broileršašlõkki, mille jätsime oma mõnusa ja tunnustatud maitse tõttu laias laastus rahule, tehes lihtsalt kindlaks, et me liha grillides üle ei küpsetaks.
Liha kõrvale valmistasime lihtsa ja hõrgu, ehtsalt suvise puuviljasalati, milles säravad peategelastena magushapud maasikad ja mahlane melon. Ideaalne kaaslane kehakale, suitsusele šašlõkile.
Täpi panid i peale mahlased tomatid, mis tervetena grilli peale jõudsid. Eriti mõnusa maitse saad, kui enne grillimist tomati alla ristikese lõikad, grillides sellele soola-pipart lisad ja viskad sütele ka natuke kuivatatud ürte – mõnusalt suitsune ja aromaatne tomat sobib iga grillroa kõrvale nagu valatult.
Ühesõnaga – grillima!
Suvine puuvilja-maasika salat
Koostisained
- 600g melonit
- 6 kirsstomatit
- 8 maasikat
- 1 spl. basiilikut
- 1 spl. murulauku
- 3 spl. oliiviõli
- 1 spl. sidrunimahla
- 1 spl. suhkrut
- Soola-pipart
Valmistamisõpetus
- Koori ja puhasta melon seemnetest. Lõika suupärasteks tükkideks ja aseta kaussi.
- Lõika kirsstomatid ja maasikad sektoriteks, aseta kaussi ja sega ürtidega läbi.
- Kastmeks sega läbi oliiviõli, sidrunimahl, suhkur ning maitsesta soola-pipraga.
- Serveeri kaste ja salat eraldi – las igaüks valib oma eelistatud kogused!