Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 35 min
Kokku kuluv aeg: 45 min
Koostisained
- 1 kg jahu
- 700 g soola
- 480 ml rapsiõli
- 960 ml vett
- Sidrun
- Pipart
- Tilli
Valmistamisõpetus
- Sega ained kokku ja sõtku korralikult.
- Valmista ette kala. Lõika peale sidrunirattad ja puista peale musta pipart ja tilli.
- Kata kala taignaga ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 20-35 minutit, olenevalt kui turske kala on.
Soolatainas kala
Kala võiks alati rohkem süüa. Kala sisaldab palju vitamiine, valke ja kasulikke rasvhappeid. Võimalusi, kuidas kala valmistada on mitmeid ja üks põnevamaid viise on valmistada soolatainas kala. Kokakool ongi meil selleks hea üritus, kus julgelt proovida erinevaid toiduvalmistamise viise ja tehnikaid. Soolatainast teki all kala polnud me enne valmistanud, nii et see oli uus ja põnev kogemus meile kõigile.
Kala me saime M.V.Woolist, milleks oli lõhe. Kes samuti soovib osta M.V.Wooli tõeliselt värsket kala, siis võib külastata Mati Kalapoodi. Sealt leiate laias valikus värsket ja maitsestatud kala ning laias valikus erinevaid salateid ja teisi mereande. Tegelikult terve meie kokakool toimuski M.V.Wooli köögis, mida nad lahkelt meil kasutada lubasid.
Soolatainas kala tegemine algas meil taina valmistamisest. Selleks segasime kokku jahu, soola, rapsiõli ja vee. Kindlasti tuleb tainast korralikult sõtkuda. Kui tainas sai valmis, siis võtsime ette kala. Lõhe peale lõikasime sidruniviilud ja peale puistasime tilli ja pipart. Soola me ei lisanud, sest tainas teeb kala piisavalt soolaseks.
Kui lõhe oli maitsestatud, siis katsime selle tainaga ja panime eelsoojendatud ahju küpsema. Olenevalt kala suurusest tuleks 180 °C juures küpsetada kuskil 20-35 minutit.
Kui kala sai valmis, siis eemaldasime soolatainast teki. Kindlasti tuleb ära märkida, et tainas pole söömiseks, vaid on lihtsalt üks põnevaid viise, kuidas kala on võimalik ahjus valmistada.