Märtsikuises Retseptisahtli kokakoolis valmistasime erinevaid maitsvaid roogasid ning proovisime huvitavaid toiduvalmistamise tehnikaid. Kuid see polnud üldsegi kõik. Lisaks toitude tegemisele saime kõik koos degusteerida erinevaid Kochi tooteid. Joogid, mida saime proovida, olid kõik äärmiselt põnevad – eliksiiridest õlledeni välja. Järgnevalt tutvustamegi kõiki neid jooke, mis meie kokakooli rikastasid.
Kaunis pudel ja maitsev sisu
Koch on välja tulnud väga põneva jookide sarjaga, millel nimeks Elixir. Nimi juba vihjab, et tegu võiks eesti keeles olla eliksiiridega. Pudelid nägid igatahes väga stiilsed ja ilusad välja. Need joogid on saadaval kolme erineva maitsega – jõhvika, maasika ja kohvi.
Jõhvika- ja maasikamaitselised joogid oli marjased ja värsked, kohvi oma erines teistest, sest oli hoopis teistsuguste maitseomadustega. Kohvi Elixiris on tunda tõelist kohvi maitset, sest kasutatud on valmistamisel tõelisi Costa Rica kohviubasid. Meile meeldis, et kohvi Elixir ei olnud liigselt magus. Usume, et see sobib ka väga hästi koos kohviga joomiseks. Nende kõigi kolme kangus on täpselt paras – ei ole liiga kange ega lahja ehk tubli 21%.
Odravein, mis on hoopis õlu
Esimeseks õlleks oli meil proovida Kochi uus toode nimega Odravein. Nimi on väga huvitav – nagu oleks tegu veiniga, kuid tegelikult on hoopis õlu. Sobib ideaalselt joomiseks sumedal Eesti suveööl. Maitses oli tunda küpsenud maasikaid. Kindlasti soovitame seda juua toasoojalt, et kõik maitseomadused ikka esile kerkiks. Ideaalselt sobib seda serveerida just veinipokaalist. Odraveini on saada ainult piiratud koguses, kõigest 5000 pudelit, nii et kiiresti poodidesse seda otsima! Kangus korralik 11,5%.
Lisame elule Vunki
Jõime ka ühte õiget lager-tüüpi õlut, mille nimeks Vunk. Pudel ise nägi juba nii särtsakas välja, et sealt saab juba õige vungi sisse. Tegu oli eheda saksapärase õllega, mida jõime jahutatult. Inimestele meeldis selle õlle juures tuntav linnaseline alatoon ja mõnus humalane kuivemapoolsem maitse. Väga hästi sobis just meie kala- ja liharoaga. Kangust kerge 5%.
Mitte Mr. Bean, vaid Ätkinson
Kõik eelnevad olid väga põnevad joogid, kuid meie üks kindlaid lemmikuid oli just pihlaka IPA ehk Ätkinson. Pihlakad, mida selle pruulimisel kasutati, on korjatud meie enda Läänemere äärsest rannast. Ätkinson on natuke soolakas õlu, mille maitse on täidlaselt pihlakane. Juua tuleks seda jahutatult ja klaasist. Kindlasti on tegu julge ja põneva õllega, mida peab kindlasti järele proovima.
Eelmises kokakoolis degusteerisime likööre.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.