Valmistamisaeg: 24 hr
Küpsetamiseaeg: 45 min
Nõo Lihavürsti Kalevipoja ahjupraad on suurepärane valik, kui tahad nautide eestimaiseid maitseid ning kerge vaevaga saada suurepärase kõhutäie. Sel on ka tore ja patriootlik nimi, mis sobib hästi kokku igasuguse Eesti pühaga.
Lisaks sobib odra risoto väga hästi kana- või sealiha kõrvale. Kalevipoja ahjupraad on juba maitsestatud ning valmis tehtud, sul on vaja see ainult ahju panna ning kannatlikult 45 minutit oodata. Või noh soovitatav oleks selle ajaga ikka odra risoto ka valmis teha. Aga nagu ütleb tekst pakendi taga: Vähe vaeva, mahlane toit, puhas ahi! Just täpselt nii oligi, Kalevipoja ahjupraad jäi mahlane ja mõnus (muidugi lisasime karpi ja ahjuplaadile ka vett, et ahju niiskena hoida). Maitsedki olid prael hästi tasakaalus ja tuli selline traditsiooniline tunne peale küll.
Oder oleks mõistlik umbes ööpäev enne likku panna, sest siis saad õigel päeval need umbes tunniga valmis keedetud.
Koostisained
- 200-300 g otra
- karp sulatatud juustu
- veidi riivitud juustu
- soovi korral toorjuustu maitserohelisega
- 1 pakk Nõo Lihavürsti Kalevipoja ahjupraadi
Valmistamisõpetus
- Leota otra ööotsa vees, siis läheb keetmiseks järgmine päev vähem aega, umbes 1 tund.
- Kalevipoja ahjupraadi tuleb teha täpselt pakendi taga oleva õpetuse järgi. Tee kile sisse mõned augud, kust valad sisse alla poole klaasi vett ja pool klaasi panni ahjuplaadi peale, et ahi oleks niiske ja liha jääks mahlane.
- Kurna odra keeduvesi ära, sega sisse sulatatud juust ning riivjuust. Juustu lisades tuleb kogu aeg kergelt segada. Kuumuta kergelt, lisa juurde sool ja pipar. Kui tahad, võid panna juurde ka seeni või sinihallitusjuustu.
- Kaunistuseks võib peale lisada õli või peekonipuru. Samas võib sisse panna ka veidi kartuleid.