Angersäga Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 35 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Populaarseimad kalad eestlaste toidulaual on heeringas ja kilu, erilisematel päevadel ka lõhe ja forell. Kes on aga korraks angersäga maigu suhu saanud, see enam eksootilisest vunts-kalast mööda vaadata ei saa.

Igaks juhuks mainin juba kohe ära, et angersäga pole meie vetes ringi ujuv säga. Kuigi välimuselt on need kaks üsna sarnased, on angersäga siiski selline tegelane, kes vajab elamiseks palju soojemat vett. Õnneks kasvatatakse teda tänu spetsiaalsetele basseinidele ka Eestis. Need kodumaised ja värsked angersägad jõuavad meie poelettidele tänu perefirmale M.V.Wool.

M.V.Wooli marineeritud angersäga on juba võitnud Eesti parima toiduained tiitli. Seega mõtlesime angersäga seekord proovida hoopis aurutatult. Aurutamisel säilib kala puhas maitse ning kasulik toiteväärtus kõige paremini. Niisiis – seadsime sammud Mati Kalapoodi ja valisime välja piraka, libeda ja vuntsidega kala. Angersäga on justkui tõeline gurmeekala: tal pole tüütuid peenluid ega mudamaitselist kõrvalmaiku. Uskumatult vapustav ja vahva vunts see angersäga! Proovige ka ja te ei pea kahetsema.

Angersäga Retseptisahtel

Aurutatud angersäga ürdibulguri ja veloute kastmega

Angersäga Retseptisahtel

Koostisained

  • angersäga 1,5-2 kilo
  • sool
  • pipar
  • vahemere ürdisegu
  • 6-8 dl vett
  • 3-4 dl bulgurit

Veloute kaste

  • 6 spl jahu
  • 6 spl võid
  • 10 dl kala-, kana- või köögiviljapuljongit

Valmistamisõpetus

  1. Maitsesta kala soola ja pipraga.
  2. Vala suurde potti 6-8 dl vett ning aseta kala sõelaga keeva vee kohale.
  3. Auruta angersäga ca 30-45 minutit (olenevalt kala suurusest). Kui kahvel läheb kala nahast kergelt läbi, siis on angersäga valmis.

Bulgur

  1. Lisa potti 1 osa bulgurit ning 2 osa vett.
  2. Lisa bulguri sekka näpuotsaga kuivatatud vahemere ürdisegu.
  3. Lase vesi keema ning jäta bulgur vaiksele tulele auruma.
  4. Sega bulgurit vahepeal kahvliga, et näha, kas vesi on ära aurunud.

Veloute kaste

  1. Sulata või madalal kuumusel nii, et piim rasvast võil ei eralduks.
  2. Sega või sisse jahu ja lase kergelt segades jahul paisuda.
  3. Lisa kastmele vaikse nirega puljongit, ise kastet kogu aeg segades.
  4. Lisa pisut ka pipart ja soola.
  5. Sega kastet seni, kuni see on helekollaselt kreemjas.

 Vaata ka videot roa valmistamisest:

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here