Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Koostisained
- 1 keskmine seemneteta arbuus
- maasikaid
- vaarikaid
- mustikaid
- 1 vaniljemaitseline torukohupiim
- 250 ml vahukoort
- 1 spl suhkrut
Valmistamisõpetus
- Pese arbuus ja lõika u 1,5 sentimeetri paksused kettad. Seejärel lõika need sektoriteks.
- Vahusta vahukoor suhkruga.
- Lisa kohupiimatoru vahukoorele.
- Aseta umbes supilusikatäis kreemi arbuusi sektorile ja kaunista marjadega.
- Serveeri kohe.
Arbuusikook
Suve teine pool on suure hooga kätte jõudnud ning see tähendab, et Eestisse on jõudnud arbuusihooaeg ning poodidest leiab maitsvaid ja mahlaseid ja jahutavaid arbuuse. Seetõttu otsustasime ka retseptisahtliga midagi arbuusist valmistada ja tulemuseks oligi omanäoline ja lihtne arbuusikook.
Kuna arbuusikook ise on nii lihtsasti valmistatav, siis suurem aeg selle valmistamisel läheb kaunile serveeringule. Meie serveerisime oma arbuusikoogi kodu- ja köögitarvete poest Apelsin leitud lõikelauale. Lõikelaudade valik on Apelsinis suur ja lai, igaüks leiab endale meelepärase. Kui lõikelauale serveerida ei taha, siis leiab Apelsinist ka suure valiku erinevaid ja ilusaid taldrikuid. Kõik tooted on leitavad Apelsini mugavast e-poest ning füüsilistest poodidest Tallinnas ja Rakveres.
Arbuusikook on jälle üks väga lihtne ja maitsev retsept, aga nagu öeldakse – lihtsuses peitub võlu. Kindlasti proovige valmistada ja sööge üks arbuusikook augustis kuumematel päevadel – pakub jahutust ja ei sisalda liialt kaloreid, mis olemise raskeks muudaks. Ka annab lihtne arbuusikook võimaluse viimistleda oma serveerimisoskusi, et kook hoolimata oma lihtsusest siiski elegantne ja põnev välja näeks.