Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Koostisained
- 4 keskmist banaani
- 4 pehmet lavaši või tortillat
- 200-300 g Nutella või muud pähkli-šokolaadi kreemi
Valmistamisõpetus
-
Laota lavašš või tortilla lauale.
- Määri peale kiht Nutellat ja soovi korral ka veidi pähklivõid.
- Aseta kreemi peale kooritud banaan ja keera rulli.
- Lõika rullist umbes 1,5-2 cm paksused lõigud.
- Serveeri kohe.
Banaani-šokolaadi rullid
Banaani üks suurimaid eeliseid on see, et see ei ole hooajakaup. Küpseid banaane on võimalik soetada poest igal aastaajal ja tänu sellele ei tule banaani magustoitudest ka puudust. Olenemata võimaluste paljususest, otsustasin seekord minna lihtsamat teed pidi. Nimelt, kas oled kunagi kastnud banaani Nutellasse? Just selline maitseelamus andis mulle inspiratsiooni järgnevaks retseptiks – banaani-šokolaadi rullid.
Kuidas need rullid siis õigupoolest sünnivad? Kõik algab tortillast, kuhu banaan koos teiste koostisosadega sisse keeratakse. Võid ka kasutada lavaši. Lavašš on mõnevõrra isegi tervislikum, sest selles on vähem jahu ja õli. Nii tortilla kui ka lavaši puhul on aga hea see, et need neutraliseerivad banaani ja šokolaadi magusust.
Šokolaadina kasutasin mina Nutellat. Ma tean, Nutella on üpris magus, kuid seda ei pea üldse palju panema. Piisab sellest, kui määrid tortilla peale vaid õhukese kihi. Põhiline on muidugi see, et sa ei hakka Nutellat purgist juba enne nosima, sest see tekitab kergesti sõltuvust ja võib juhtuda, et pärast banaani-šokolaadi rullid sind nii väga enam ei isuta! Nutella asemel võid ka mõnda muud pähkli-šokolaadikreemi kasutada. Samuti sobib siia tavaline maapähklivõi, mis jällegi pisut tasakaalustab magusamaid maitseid.
Küllap me kõik oskame banaane valida, kuid lihtsalt meeldetuletuseks mainin, et kindlasti ei tohiks need olla päris rohelised ja ka mustad plekid pole teretulnud. Kui need nõuded on täidetud, siis maitsevad banaani-šokolaadi rullid selliselt nagu nad peavad.
Kui tortilla, banaanid ja Nutella olemas, on edasine lihtne. Jääb vaid üle banaan ära koorida ning asetada see Nutellaga määritud tortillale. Tortillad keerad rulli ja banaani-šokolaadi rullid ongi põhimõtteliselt valmis.
Serveerimiseks lõika banaani-šokolaadi rullid mitmeks väiksemaks osaks, nii umbes 1,5-2cm paksusteks lõikudeks. Rullid ei pea külmas tahenema ja neid võib peale lõikamist koheselt nautida. Tegu on imelihtsate magusate suupistetega, mida mulle meeldib pakkuda koosviibimistel pere või sõpradega. Nagu öeldakse, siis lihtsuses peitub võlu ja see rakendub igas mõttes ka antud retsepti puhul. Pead ise järele proovima! Olen üsna kindel, et banaani-šokolaadi rullid vallutavad su südame!