Batoon

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Koostisained

  • Mandlid
  • India pähklid
  • Kreeka pähklid
  • Kõrvitsaseemned
  • Päevalilleseemned
  • Šokolaadi hommikuhelbed
  • Vedel mesi
  • Tume šokolaad

Valmistamisõpetus

  1. Lõika suuremad pähklid noaga natukene väiksemaks, aga mitte väga väikseks.
  2. Sega kausis pähklid ja seemned kokku ning lisa vedelat mett, et segu jääks omavahel kokku.
  3. Tõsta segu ahjuplaadile ning laota ühtlaselt plaadil laiali.
  4. Küpseta ahjus 20 minutit 180 kraadi juures.
  5. Lase jahtuda.
  6. Lõika noaga parajad batoonitükid ning lisa sulatatud šokolaadi.
  7. Lase šokolaadil tahkuda ning pane batoonid näiteks toidukile sisse ja nii saad igal hommikul ühe batooni kooli või tööle vahepalaks kaasa võtta.
  8. Säilita külmkapis.

Batoon

Batoon, mis sobib hästi vahepalaks

Käimas on Rimi Retsepti meistriklassi konkurss. Osalevatel koolidel tuleb märtsikuus valmistada vahepala, mida lapsed saaksid kergesti kooli kaasa võtta. Mõtlesime, et teeme koolidega märtsikuu ülesande kaasa. Panime pead kokku ja jõudsime selgusele, et kõige parem vahepala on batoon. See peaks lastele meeldima, sest näeb ahvatlev välja ning sisaldab ohtralt pähkleid ja seemneid, mis sisaldavad palju kasulikke aineid, mida päeva jooksul vaja. Batoon on lisaks veel sellise kujuga, et seda kerge ja mugav süüa.

Batoon

Kõigepealt võtsime mandlid, India ja Kreeka pähklid ning hakkisime need väiksemateks tükkideks. Liiga puruks ei ole vaja neid teha, sest batoon näeb pärast isuäratavam välja, kui pähklid on suuremate tükkidena. Panime pähklid ja erinevad seemned kaussi ning segasime meega korralikult läbi. Lisasime segades seemnetele ja pähklitele veel riisi-šokolaadi krõbinaid, mis teevad batooni mõnusalt õhuliseks.

Batoon

Tehtud taina laotasime ühtlaselt ahjuplaadile laiali ja panime ahju küpsema. Kui tainas oli küpsenud, siis tõstsime ahjuplaadi välja ja lasime jahtuda. Alles siis hakkasime sobiva kujuga batoone välja lõikama. Õige batoon on korrapärase ristküliku kujuga ja välimuselt meenutab lapikut kohukest.

Batoon nägi teiste omasuguste seas ilus välja ning viimase lihvina lisasime veel tumeda šokolaadi. Paksult šokolaadiga me üle neid ei valanud, vaid tegime ainult kerged viirud peale. Lasime šokolaadil jahtuda ning mässisime kõik batoonid kilesse. Nii oli neid hea külmkapis hoiustada.

Võime öelda, et batoonid väga kauaks külmkappi seisma ei jäänud, vaid kadusid sealt päris kiiresti.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here