Chilli con carne

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

Koostisained

  • 300 g kodust hakkliha
  • 1 purk punaseid ube
  • 1–2 tšillikauna või helbeid
  • 2–3 küüslauguküünt
  • 1 keskmine sibul
  • 3–4 spl tomatipastat
  • soola
  • pipart
  • värskelt hakitud peterselli ja koriandrit
  • avokaadot
  • värskeid tomateid
  • maitsestamata jogurtit või hapukoort
  • nachosid

Valmistamisõpetus

  1. Prae sibul, küüslauk ja hakkliha.
  2. Lisa hakitud tšilli ja tomatipüree, maitsesta soola ja pipraga ning lase madalamal tulel haududa, kuni segu on veidi tahanenud.
  3. Seejärel lisa oad ja hauta veel veidi.
  4. Sega kõik korralikult läbi ning serveerimiseks lisa tükeldatud avokaado, tükeldatud värsked tomatid ja haki peale värsket peterselli ja koriandrit.
  5. Tee kõrvale maitsestamata jogurti või hapukoorekaste.
  6. Söö koos nachodega.

Chilli con carne

Chilli con carne

Kogu see karantiinis istumine on mind pisut rõhuma hakanud. Nii tundsin, et mingisugust särakat on vaja, mis mind korralikult käima tõmbaks. Kõige korralikum särakas, mille ma toidust saanud olen, juhtus sel ajal, kui mul oli rõõm Ameerikamaad väisata ning texaslased pakkusid mulle oma kodust chillit. See oli minu jaoks liiga palju. Kuid särakat on vaja ning seekord valmis meil chilli con carne, terve potitäis lausa. Abiks oli taaskord kauplus Apelsin. Ei muud kui… chillitama!

Chilli con carne

Chilli con carne ajalugu on tegelikult päris põnev. Tegu on metsiku lääne roaga, mida kauboid ja muud tollased rändurid oma teele said kaasa pakkida ning rännu peal süüa, sest liha ja piprad seal sees olid väga toitvad. Kõige algsemal kujul chilli sisse ube ei lisatudki ning seda tõugu roog kannab nimetust „Texas red“. Samas on oad olnud pikalt jänkistani toidulaual tähtsal kohal, teatud retseptides sai need ka chilli sisse segatud. Chilli con carne juures on kõige tähtsam ikkagi roa lihtsus ning et selle tegemiseks pole vaja rohkemat kui pisut vett ja korralikku potti, kus asjad omavahel kokku keeta.

Chilli con carne

Korralik pott on mul tänu kauplusele Apelsin täitsa olemas ning seda ei jõua ma ära kiita. Selliste potiroogade puhul on see ideaalne, kuna kuumus jaotub seal väga ühtlaselt. Mis veel parem – seda võib vajadusel ka ahju pista. Kallasin kogu vajaliku pärast ettevalmistust potti ning lasin asjal haududa. Tähtis on seda vahepeal segada, siin tuleb abiks mõni toekam lusikas, millega saab poti põhjast ka korralikult kraapida, et teie chilli con carne ennast poti põhja ei kõrvetaks.

Chilli con carne

Serveerida võib seda nachodega (üks lihtsamaid nacho rooge, mida üldse teha) ning see peaks meeldima ka pere väiksematele, sest seda saab kätega süüa. Ja käest süües maitseb toit kõige paremini – kõik teavad seda. Kõrvale võib pakkuda avokaadot, hapukoort ning värskeid tomateid. Või võtke lihtsalt pott koos selle sama lusikaga sülle ja minge hulluks. Kui midagi köögist puudu, siis kauplus Apelsin saadab selle teile uksele ning seejärel saategi hakata kokkama!

Chilli con carne

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here