Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Seekordse retseptiga sõidame ühest spektrumi otsast teise – kui viimasel ajal oleme soosinud ja soovitanud igasugu jäised ja jahutavaid toite-jooke, et suvepalavust leevendada, teeme seekord hoopis midagi vürtsikamat: ühe sõstrase, tšillise chutney.
Chutney on, hoolimata nime eksootilisest kõlast, tegelikult väga lihtsalt valmistatav ning lubab palju omaloomingut, maitsete timmimist ja koostisosadega mängimist. Meie kasutasime seekord punast sibulat, tšillipipart ja külmutatud musti sõstraid; omapärase, moosiliku tekstuuri ja maitsetasakaalu loomiseks lisasime ka demerara suhkrut. Aromaatseks lõpunoodiks lisasime ka musta pipart, mis muud maitsed tõesti mõnusalt kokku põimib.
Nautige näiteks tugevama maitsega lihade kõrval või põnevama võileiva vahel!
Sibula-sõstra-tšilli chutney
Koostisained
- 1 suurem punane sibul
- 1 tšillikaun
- 100-150 grammi mustsõstraid
- 2spl õli
- 50 grammi demerara suhkrut (või 2-3spl mett)
- Soola, pipart
Valmistamisõpetus
- Viiluta sibul ja prae õlis, kuni klaasjas.
- Haki tšilli ja lisa koos ülejäänud koostisosadega pannile (kui soovid vürtsikamat chutney’t, jäta sisse ka seemned).
- Lase segul keema tõusta, keera temperatuur madalamaks ja lase segul 15-20 minutit haududa, kuni konsistents on tihke.