Valmistamisaeg: 25 min
Küpsetamise aeg: 1 h 30 min
Kokku kuluv aeg: 1 h 55 min
Koostisained
8-le
-
700 ml piima (kõige rammusamat)
-
240 ml vahukoort
-
3 kaneelikoort
-
Vaniljet
-
Piparkoogimaitseainet või kaneeli ja riivitud muskaatpähkleid
-
5 muna kollast
-
130 g suhkrut
-
150-175 ml tumedat rummi
-
Veerand tl soola
-
Umbes 2 spl kartuli- või maisitärklist
- 4 spl vett
Valmistamisõpetus
- Kuumuta piim ja vahukoor keemiseni, sega sisse vanilje, piparkoogimaitseaine, suhkur, sool ja keera kuumus väiksemaks.
- Klopi lahti munakollased ja pidevalt segades sega kuuma piima segusse.
- Sega klaasis 2 spl tärklist 4 spl veega, et oleks võimalik valada.
- Vala segu kuuma piima-vahukoore segusse pidevalt segades, et ei tekiks tükke.
- Sega tasasel tulel kuni paksenemiseni ning lase täiesti maha jahtuda. (Hoia potil kaas peal, et ei tekiks peale piimakile).
- Jahtunud paksenenud segusse sega rumm.
- Serveei puding klaasis ja serveeri vahukoorega.
- Kaunistuseks raputa peale kaneeli ja aseta peale kaneelikoor.
Eggnog puding
Kes veel ei tea, mis jook on eggnog, siis tegu on segujoogiga, mis koosneb tavaliselt munadest ja piimast, millele on veel lisatud ka erinevaid vürtse. Eggnogi võib valmistada, kas alkoholiga või ilma. Maitse asi. See on jook on väga laialt levinud Kanadas ja Ameerikas. Seal juuakse seda novembrist kuni jõuludeni välja. Isegi Austraalias on see juba kõva populaarsuse saavutanud.
Kuid meil tekkis viimases Retseptisahtli kokakoolis idee valmistada just eggnog puding. Eggnog puding on tugevasti inspiratsiooni saanud eggnogi joogist. Mõlemad on jõuluretseptid, kuid üks on jook ning teine puding. Eggnog puding on kui täiskasvanutele mõeldud magustoit.
Serveerisime need madalates läbipaistvates klaasides. Kaunistamisel puistasime peale kaneeli ning lisasime juurde veel ka kaneelikangi. Kõige peale tegime mõnusad vahukooremütsid.
Eggnog puding on ideaalne magustoit jõuludeks. Kaneel lisab parajas koguses särtsu ja jõululikku maitset. Lisaks ei võta selle valmistamine kaua aega ning Eestis ei ole ka see magustoit nii väga levinud. Kui seda jõuluõhtul pakute, siis tore üllatusmoment on kindlasti garanteeritud.
Meile Retseptisahtli kokakoolis see igatahes väga meeldis ning julgeme ka teile kindlasti seda soovitada. Mõnus vaheldus näiteks jäätisele või mõnele muule külmale magustoidule.