Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 5 min
Koostisained
- Jääkuubikud
- Kohv
- Piim
- Mesi/siirup
Valmistamisõpetus
- Valmista kohv ja lase sellel jahtuda.
- Lisa jääkuubikud klaasi või kruusi, lisa mesi ja kalla kohv peale.
- Kõige viimasena lisa piim.
- Jääkohvi tegemiseks on muide ka üks teine viis, mida peab pisut ette valmistama. Tee valmis just õige kangusega kohv ning vala see jääkuubikuvormi ja pista see sügavkülma. Kui kohvikuubikud on ära jäätunud võid need iga hetk klaasi panna ning peale valada soovitud koguse piima ja siirupit/mett ning oledki valmis seda nautima.
Jääkohv
Mulle meeldib kohv. See aitab mul hommikuti ärgata ning teeb terve päeva erksamaks. Suurim häda tavalise kohviga on see, et tegu on kuuma joogiga, mis meie teinekord väga soojaks kiskuvate ilmadega mulle väga ei sobi. Õnneks aitab sellele kaasa üks mitte väga värske leiutis – jää ning minu köögikapis tähtsal kohal olev komplekt nõusid – kõik leitav kauplusest Apelsin. Tänane retsept on jääkohv!
Mis värk selle kohviga siiski on – miks ta meid sellisel moel ergutab ja milline mõju tal meile veel on? Kindlasti te teate, et kohv sisaldab endas suurt kogust kofeiini ning just selle mõju ongi kõige märgatavam. Nimelt – selleks, et meie keha toimida saaks, peab meie organism pidevalt lagundama kindlaid molekule oma kütuseks. Selle lagundustöö tagajärel vabaneb meie vereringesse kemikaali nimega adenosiin, mis lihtsustatult öeldes haakub end meie aju külge ning tekitab meis väsimustunde. Siin tulebki mängu kofeiin, mis ei luba adenosiinil oma asja ajada ning hoiab meid erksamana. Hurraaa!
Mulle on kohv mitmekülgseks elamuseks. Erinevad lõhna- ja maitsekombinatsioonid juba äratavad mu meeli piisavalt, et päevale üks mõnus algus anda. Seetõttu meeldib mulle teha just presskannukohvi, võimalusel enda jahvatatud ubadest. Väga olulisel kohal ühe hea kohvi juures ongi presskann ise – kohv peab saama hästi tõmmata. Samuti ei taha ma hommiku hakata jändama kehva disaini tõttu lauale tilkunud kohvi koristamisega. Kui minu hommikut on alustamas jääkohv, panen joogiklaasi valmis ka jääkuubikud. Viimaseid võib panna üsna julgelt, kuna kuum kohv soovib jahutamiseks üsna palju jääd – siin tasub ka märkimist, et minu jääkohv saab alguse pisut kangemast kohvist, kui ma muidu teeks. Samuti panen klaasi valmis kohvisiirupi. Lõpetuseks lisan oma joogile ka piima, selleks on mul üks käepärane ja armsa olemisega piimapudel.
Jääkohvi tegemiseks on muide ka üks teine viis, mida peab pisut ette valmistama, kuid on väga põnev ja annab samuti hea tulemuse. Tee valmis just õige kangusega kohv ning vala see jääkuubikuvormi ja pista see sügavkülma. Kui kohvikuubikud on ära jäätunud võid need iga hetk klaasi panna ning peale valada soovitud koguse piima ja siirupit ning oledki valmis seda nautima.
Jääkohv on üks tohutult hea viis end kuuma ilmaga ühtaegu jahutada ning ka ergutada. Selle valmistamine pole üldse keeruline, eriti kui sul on kõik vajalikud vahendid käepärast. Viimase puhul aitab sind vajadusel just kauplus Apelsin ja kui sul on kõik olemas, siis proovi aga julgelt järele milline saab sinu jääkohv olema!