Esimene koolipäev on tõeliselt eriline ja tähtis nii lapse kui ka tema vanemate jaoks.
Seetõttu panime teile kokku pisikese menüü, mis laseb igal värskel koolijutsil ennast erilisena tunda ning tekitab lapsevanematele mälestusi oma lapsepõlvest.
Esimene koolipäev on uus etapp elus – pisut hirmutav, ent samas ka ootusärev. Lapse jaoks tähendab see uusi sõpru, uut rutiini ning maailmavaate avardumist. Vanemad peavad aga leppima sellega, et nende pisikene kasvandik on valmis pesas tiibu sirutama. Sellepärast tuleks koolialgust tähistada just nagu sünnipäevagi. Tort ja lapsele meelepärane õhtusöök ei tohiks sellelt eriliselt päevalt puududa.
Soolane roog
Soolaseks roaks pakume välja ühe laste lemmiku – pitsa! Rikkaliku kattega pitsa päästab alati iga olukorra, sest see maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt. See valmib kiirelt ning pitsakatteks sobib pea kõik, mis parajasti külmkapis leidub. Kuna 1. september on ikkagi erilisem kui tavaline argipäev, võiks laste jaoks valminud pitsa seda ka kuidagi väljendada. Seetõttu soovitame proovida tavapärase vorsti-juustu-pitsa asemel hoopis pirnipitsat peekoni ja sinihallitusjuustuga. Pirni magusus tasakaalustab peekoni ja sinihallitusjuustu soolasust, seega pole vaja karta, et pitsast saab hoopis imelik magustoit.
Magustoit
Erilise päeva puhuks pakume välja ka erilise magustoidu – pannkoogitordi.
Lõbus ja pisut vimkalik tort meenutab esimesel koolipäeval seda, et olenemata lapse uuest eluetapist on ta ikkagi veel pisike nunnu tüdrukutirts või poisiklutt. Pannkoogitort valmib kiiresti ja seda võiks pärast aktust lapsega isegi koos meisterdada.
Loodame, et tänane päev on tõesti erakordne kõigi jaoks! Meie soovime igastahes palju edu ja kordaminekuid uutele koolijütsidele ja nende vanematele!
Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 5 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Pirnipitsa sinihallitusjuustu ja peekoniga
Pitsapõhi
- 1 pakk kuivpärmi
- 2 tl soola
- 3-4 spl suhkrut
- 900 g jahu
- pool liitrit käesooja vett
- 50 g sulatatud võid või kuni 80 g oliivi- või rapsiõli.
Pitsakate
- tomatipastat või valmis maitsestatud tomatiketšupit
- 2 keskmist pirni
- 1 väike kolmnurkne pakk sinihallitusjuustu
- soovi korral mozzarellat
- 1 pakk hommikupeekoni ribasid
Valmistamisõpetus
Pitsapõhi
- Sega kuivained (võid pool jahust asendada speltajahuga).
- Lisa vesi ja sulatatud või või kuni 80 g oliivi- või rapsiõli.
- Sõtku taigent nii kaua, kuni see käe küljest lahti tuleb.
- Aseta rätik kausi peale ja jäta tunniks ajaks soojemasse ilma tuuletõmbuseta kohta kerkima.
Pitsakate
- Pane ahi 200 kraadi peale.
- Määri põhi tomatipasta või valmis maitsestatud tomatiketšupiga.
- Aseta peale viilutatud ja puhastatud pirn, sinihallitusjuustu ja mozzarella viilud või tükid ning peekon. Aseta hommikupeekoni ribad nii, et igas pitsa viilus oleks vähemalt üks peekon.
- Pane 10-15 minutiks ahju.
Märkmed
Kui teed suurema koguse taigent, siis ülejäägist võid teha järgmine hommik näiteks kaneelirulle.
Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 5 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Mamma pannkoogitort marjadega
Koostisained
- Mamma täidiseta pannkoogid (meie tegime näiteks seitsme pannkoogiga )
- 200 ml vahukoort
- 1-2 spl suhkrut
- ½ tl vaniljesuhkrut
- 1 pakk kohupiima
- 1 sidrun
- Marjad (meil olid selleks mustikad ja maasikad)
Valmistamisõpetus
- Vahusta ühte kaussi vahukoor 1 spl suhkruga.
- Teise kaussi lisa kohupiim ning sega 1 spl suhkruga, riivi sisse sidrun ning lisaks pigista sinna sidrunimahl.
- Sega vahukoor ja kohupiim (miksriga) omavahel ühtlaseks seguks.
- Määri segu pannkookide kihtide vahele ning lisa marju (kui marjad on liiga suured, võiks need ära viilutada).
- Määri segu ka kõige pealmisele kihile ning kaunista erinevate marjadega.