Fileepallid kino salatiga Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 25 min

Kinoa jõudis Eesti poodidesse mõned aastad tagasi ja julgemad tervisefanatid on kindlasti juba ka proovinud kinoast midagi maitsvat valmistada. Kuna kinoa on väga-väga kasulik, on viimane aeg, et ka pisut pelglikumad kokkajad kinoa lõpuks ära prooviksid – see valmib kiiresti, on tervisele tohutult kasulik ning suurepäraseks vahelduseks tavapärastele teraviljadele-kartulitele-makaronidele.

Tegelikult pole kinoa üldse teravili, vaid pisut pähklise maitsega seeme. Kinoa on suure valgusisaldusega ning heaks magneesiumi ja raua ning B2 ja E-vitamiini allikaks. Seega on kinoa väga mõistlik valik – eriti praegu, kui kevadväsimus trügib vägisi ligi ning keha vajab turgutust.

Meie valmistasime kinoad salatina ning segasime kinoa hulka igasugust värsket ja krõmpsuvat kraami. Lisaks sellele praadisime pannil kuldpruuniks ja mõnusalt krõbedaks Kikase fileepallid ning laotasime ka need salatile. Kanalihast valmistatud pallid on maheda maitsega ja tervislikud. Samas teevad suhteliselt kõrge lihasisaldusega fileepallid selle krõmpsuva salati meelepäraseks ka suurematele lihasõpradele. (Meie ostsime tegelikult mitu pakki lihapalle ja pooled olid juba söödud veel enne kui salat valmis sai – seega suurepärane snäkk ka niisama ampsamiseks või suupistelauale!).

PS! Kõik koostisosad saime kätte Järve Selverist. Kes muidu kinoad pole poes näinud, siis seal oli küll olemas.

retseptisahtel_fileepallid

Koostisained

  • Kinoa seemneid
  • 1 pakk Kikase broileri fileepalle
  • Paprikat
  • Kirsstomatit
  • Kurki
  • Salatirohelist

Salatikaste

  • 1 spl sidrunimahla
  • 2 spl õli
  • Soola
  • Pipart
  • Soovi korral ka pisut riivitud sidrunikoort

Valmistamisõpetus

  1. Loputa kinoa ja keeda soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil olevatele juhistele (tavaliselt kulub selleks umbes 10 minutit; keetmiseks võetakse tavaliselt 1 osa kinoad ja 2 osa vett). Kui kinoa on pehme, kurna kuum vesi läbi sõela ja jäta kinoa jahtuma.
  2. Eemalda kurgilt seemnetega osa (seemned kipuvad salati vesiseks tegema) ning tükelda kurk. Tükelda ka paprika. Rebi salatiroheline väiksemateks tükkideks. Lõika kirsstomatid pooleks.
  3. Prae fileepallid vähese õli sees kuldpruuniks.
  4. Sega kõik koostisosad kokku. Kalla üle salatikastmega (meie kasutasime lihtsat sidrunimahla-õli kastet, aga võib kasutada ka näiteks balsamicot või mõnda muud meelepärast kastet).

Oled sa kunagi kinoad proovinud? Kuidas maitses?

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here