Juustukeerud Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

Ampsiku juustukeerud on ideaalne lisand laste peolauale. Nad on värvilised ja maitsvad, neid on mugav mänguhoos kiiresti näppu haarata ning lisaks sellele ei nõua nende saiakeste valmistamine erilist aega ega pingutust.

Retsept põhineb tegelikult klassikalisel juusturullil, millele meie aga oleme maitseks lisanud mõnusaid singiviile. Koos ketšupiga maitsevad need peaaegu nagu minipitsad!

Selged maitsed ja tuttavad koostisosad on lastele meeltmööda, eriti siis kui nad ise on toidu valmistamises osalised olnud! Selle pärast soovitamegi nende singi-juustukeerdude valmistamiseks lapsed kööki appi võtta. Seltsis on ikka toredam ja kui pärmitaigen valmis, saavad lapsed peaaegu et ise täidise lisamise ja rulli keeramisega hakkama (ärge muretsege kui taigent rullides ja lõigates päris korralikud viilud ei tule – pärmitaigen kerkib küpsedes päris usinasti ning ahjust tulnud saiad ei jää nii lopergused kui algul paistab). Kõiki koostisosi võib lisada maitse järgi, raudset retsepti siin pole.

Samuti võivad lapsed lisandeid pulga otsa torgates valida ise oma lemmikud – siis on ka kindel, et nad pärast neid rõõmuga söövad. Meie kasutasime enda rullide juures kirsstomateid, aga tegelikult võib sinna lisada kas või singi- või vorstikuubiku, juustu või viinamarju. Valikuid on lõputult. Loominguline lähenemine võib anda väga vahvaid tulemusi!

Juustukeerud retsept

Koostisained

  • 200-300 g pärmitaigent
  • Toorjuustu
  • Singiviile
  • Riivjuustu
  • Ketšupit
  • Muna

Valmistamisõpetus

  1. Rulli pärmitaigen lahti
  2. Määri taignale toorjuustu. Sinna peale laota singiviilud ning puista üle riivjuustuga. Kõige lõpuks lisa maitse järgi ketšupit.
  3. Rulli taigen koos täidisega kokku ning lõika rullist 1 cm paksused viilud.
  4. Lao viilud parajate vahedega (tainas paisub küpsedes!) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri üle lahtiklopitud munaga.
  5. Aseta 10 minutiks 180 *C ahju.

Märkmed

Nipp: Otseloomulikult võib valminud saiakeerukesi niisama ampsata – ahjusoojalt on nad veel kõige maitsvamad (kas või hommikusöögiks)! Kui aga soovid saiu väheke põnevamalt serveerida, soovitame nad pulga otsa torgata. Soovi korral võid vardasse lisada veel teisigi suupäraseid ampse – juustu- või singikuubikuid, kirsstomateid, oliive jm.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here