peekoni-pannkoogid

Valmistamisaeg: 25 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

 

Koostisained

  • 2 pakki peekonit
  • 2 M suuruses muna
  • 200g isekerkivat jahu
  • 300 ml piima
  • 2-3 spl vett
  • näpuotsaga soola
  • 2-3 spl suhkrut
  • praadimiseks veidi õli
  • Vahtrasiirup, vedel mesi või agaavisiirup

Valmistamisõpetus

  1. Klopi munad lahti, lisa vesi ja sega läbi.
  2. Nüüd lisa jahu ja piim korda mööda, et ei tekiks tükke.
  3. Lisa veidi soola ja soovitud kogus suhkrut ja lase taignal seista .
  4. Kuniks tainas seisab, prae peekon ja aseta köögi paberile, et vabaneda üleliigsest rasvast.
  5. Puhasta pann liigsest rasvast ning aseta taigen pannile, taigna keskele pane peekon ning peekoni peale taigen. Prae mõlemalt poolt kuni kuldpruunid.
  6. Serveeri siirupiga.

peekoni-pannkoogid

Peekoni-pannkoogid vahtrasiirupiga

Retseptisahtli köögis valmis hommikusöökide kuningas – peekoni-pannkoogid vahtrasiirupiga. Just nii, lugesite õigesti! Peekoni-pannkoogid on laialdaselt tuntud hommikusöök Ameerikas, tundub, et nad on avastanud soolase ja magusa koosluse saladuse, sest see roog on nüüd Retseptisahtli üks lemmikutest.

peekoni-pannkoogid

Pannkookide kontseptsioon ulatub kaugesse minevikku, täpsemalt Vana-Kreeka ja Rooma aegadesse. Neid nimetati erinevalt, aga põhimõte oli kõigil sama – vala vedel taigen kuumale pannile ning küpseta mõlemalt poolt. Sealt edasi on pannkoogid jõudnud, ühel või teisel kujul, absoluutselt igasse kultuuri. Keskaja Euroopas muutusid pannkoogid üha populaarsemaks. Neil kõigil oli erinev nimetus,aga sama sisu. Näiteks “flädle” Saksamaal ja “blini” Venemaal. Pannkooke valmistati erinevatest teraviljadest, nagu nisu, tatar ja hirss. Inglismaal muutusid pannkookide retseptid eriti populaarseks 15. sajandil. Neil oli traditsioon valmistada pannkooke päeval enne suurt paastu, mida tähistatakse tänapäeval ka Mardipäevana. 20. sajandil sai pannkookidest üks levinumaid hommikusööke üle maailma. Tänapäeval on olemas arvukalt retsepte, kus pannkooke saab täiendada erinevate maitsete, nagu marjade, šokolaadi, pähklite või juustuga.

peekoni-pannkoogid

Oma peekoni-pannkoogid valmistasime poest Apelsin ostetud pannil. Pannkookide puhul on ülioluline, et pann oleks kvaliteetne ja hea. Tänu sellele küpsevad pannkoogid ühtlaselt ning jäävad pealt krõbedaks, mis annab neile nii palju juurde. Toode on leitav Apelsini mugavast e-post ning kõikidest füüsilistest kauplustest üle Eesti.

peekoni-pannkoogid

Peekoni-pannkoogid on tõesti üks imeline hommikusöök. Roast saadud energia annab kindlasti vajaliku tõuke, et saata päev edukalt mööda. See on üdini hommikusöögi roog, aga kuna see on nii hea, võib teha väikese erandi ja süüa seda nii lõuna- kui ka õhtusöögiks.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here