Retseptisahtel Kana

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 45 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Värske ja kerge sügisene eine

Fricassée või eesti keeles frikassee: keedetud kana-, vasika-, talle- või kodujäneseliha tükid hapumaitselises kastmes. Frikasse tähendab hautist, mida tehakse näiteks veinidega.

Meie tegime frikassee maitsvatest kukeseentest ning kanast. Juurde serveerisime mannakrõbekoorikuga ahjukartuleid. Mõnusalt täitev kuid kerge lõuna- või õhtusöök.

Toidu kõrvale sobib hästi mõni valge aromaatne puuviljavein, näiteks Carmen Chardonnay.

See on kerge, kuiv ning väga aromaatne valge vein, mis on pärit Tšiilist. Veini aroom on värske, puuviljane, kompleksne ning kreemine. Maitse on kerge ja elegantne ning tunda on laimi, aprikoosi, ananassi, sidrunit. Järelmaitse on veinil suhteliselt pikk.

Carmen Chardonnay sobib hästi aperitiiviks, lõõgastuseks, kingituseks, piknikule ja toitude juurde. Eriti hästi haakub see kalaroogade, linnuliha, pitsa ning pastaroogadega.

Serveerimistemperatuur võiks olla 8-9 kraadi.

Kana-kukeseene frikassee mannakrõbekoorikus ahjukartuliga

kana retseptisahtel

Koostisained

  • u 880 g kartulit
  • 2 keskmist sibulat
  • 2 jämedat küünt küüslauku
  • 500 g kanafileed
  • 250 g kukeseeni
  • 90 g võid
  • 50-100 g mannat
  • 200 ml valget veini (kuiv või poolkuiv)
  • 150 ml kohvikoort

Valmistamisõpetus

  1. Keeda kartulid poolpehmeks. Jahuta.
  2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, määri paberi peale õli.
  3. Keskmise suurusega kartulid lõika pooleks, et need tuleks mõnusamad ja kõrbedamad. Kui kasutad väikeseid kartuleid, jäta need terveks.
  4. Väheke jahtunud kartulid sega ahjupannil sulatatud võiga (50g) kokku.
  5. Raputa võiste kartulite peale umbes 50-100 g mannat nii, et need oleks igalt poolt mannaga kaetud.
  6. Pane kartulid 200-250 kraadi juures eelsoojendatud ahju umbes 45 minutiks ja viimased 5 minutit lase kartulitel olla 250 kraadi juures grillrežiimil või kuniks kartulid on kuldse krõbeda koorikuga.
  7. Kuni kartulid on ahjus, tükelda sibul ja küüslauk. Pane pannile tilk õli ja siis või (30-40 g) ning rösti sibul ning küüslauk kergelt klaasjaks. Seejärel alanda kuumust.
  8. Pane sisse tükeldatud seen (pigem suuremad seene tükid) ja jäta hauduma.
  9. Tükelda kana väiksemateks kuubikuteks u 1,5 cm x 1,5 cm, nii et need oleks seentest veidi suuremad tükid. Lisa kanatükid pannile hauduma.
  10. Lisa juurde umbes 200 ml valget veini. Hauta nii kaua, kuni vähemalt pool veini kogusest on ära aurustunud.
  11. Kõige lõpus pane 150 ml kohvikoort ja lase hautis korraks keema ning võta taas kuumust vähemaks.

Märkmed

  1. Kana-kukeseene frikassee on gluteenivaba ning kui tahad kogu toitu gluteenivabana, siis ära kartulitele mannat lisa.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here