Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 7 min
Kokku kuluv aeg: 17 min
Koostisained
- 1 spl õli
- 200 g tofut, kana või kala
- 250 g keedetud ja kuubikuteks hakitud kartuleid
- 3 muna
- 100 g suhkruherneid või värskeid herneid
- 250 g peeneks ribadeks hakitud hiinakapsast
- ½ peeneks hakitud kurki
- 100 g idusid
- 1 hakitud porgand
- peotäis hakitud koriandrit
- peotäis krevetimaitselisi riisikrõpse
- hästi peeneid punase sibula rattaid
Koostisained
- 50g krõmpsu pähklivõid
- 1 tl mett
- 1 tl sojakastet
- 1 tl kalakastet
- 1 tl pruunisuhkrut
- 1 purustatud küüslauguküüs
- hakitud chillipipart
- 150 ml kokospiima
- 1 laimi mahl
Valmistamisõpetus
- Keeda munad 7 min.
- Prae pannil tofu ja kartulid ja tõsta krõbedad veidi jahtunud kartulid ja tofu kausi põhja.
-
Seejärel lao kihiti ülejäänud värsked koostisosad.
- Sega kokku kastme koostisosad ja nõruta pool sellest salatile.
- Seejärel lisa riisikrõpsud ja aseta ülejäänud kaste nõusse ja serveeri.
Gado gado
Mõnikord lihtsalt isutab millegi värske järele ja on tore, kui varnast on võtta mõni huvitavamat tõugu retsept. Tänane tuleb meile kaugelt-kaugelt Indoneesiamaalt ja kannab nimetust gado gado. Tegu on harilikult üsna palju hakkimist ja viilutamist nõudva, aga mul on teile üks vahva vidin, millega oma elu kaunis lihtsaks teha ning see tuleb ei kusagilt mujalt kui kauplusest Apelsin.
Värske ja tervislik
Gado gado on, nagu mainitud, pärit Indoneesiast ning selle nime eestikeelne tähendus oleks ’segu’ või ’popurrii’. Segu koosneb muu hulgas ka mitmest köögiviljast, mida tuleb hakkida või viilutada ning siin tuleb suureks abiks Ibili köögivilja viilutaja-hakkija.
Pista lihtsalt porgand või kurk otsapidi sisse ning terav nuga seal sees juba hirmutab vilja viiludeks. Tohutult mugav ja asjalik seadeldis, mille võib pärast ka pesumasinasse pista. Teine, teile juba tuttav asjapulk on see laimipress, mis mul väga mitmete toitude puhul kasutust leiab. Siin läks seda vaja pähklikastme valmistamisel, millega ma oma gado gado katsin. Kindlast pidage meeles kasutada krõmpsu pähklivõid, see annab palju parema tulemuse.
Nii lihtne see gado gado siis ongi. Sobib suurepäraselt nii igapäevatoiduks, kui tegelikult ka pidupäevadele. Kes on suured puuviljasõbrad võivad retsepti lisada ka mangot, ananassi või mõnd muud magusat vilja. Selle viilutusseadeldise soovitan teil kiiremas korras omale ära muretseda. Ja kui olemas, siis kokkama!