vahuvein

Mis seostub, kui mõtleme Prantsusmaa peale? Eiffeli torn, sarvesai ja kohv nurgapealses kohvikus, marseljees, jalgpall, Versailles? Kindlasti on siin veel erinevaid märksõnu, mis selle suure ja väärika ajalooga Euroopa riigiga seostub, kuid kindlasti ei saa me mööda vaadata ka Chardonnay viinamarjadest, millest valmib vahuvein Kraemer Blanc De Blancs Brut.

Seekordne veinitootja on 1979. loodud GCF (Groupe Grand Chais De France), mis on juhtiv eraomandis veinimeister Prantsusmaal. Nad tegelevad viinamarjakasvatusega, olles 3000 ha suuruse viinamarjaistanduste omanikud ja parimad viinamarjade spetsialistid. Kuna nad tegutsevad paljudes regioonides, on Kraemer Blanc De Blancs Brut valmistatud viinamarjadest, mis pärit erinevatest paikadest üle Prantsusmaa. Ametlikult on aga Chardonnay Burgundiast pärinev viinamarjasort, mis on levinuim, et valmiks vahuvein.

vahuvein

Kuidas Kraemer Blanc De Blancs Brut maitseb? Käsi saavad kokku lüüa need, kellele meeldib puuviljane ja tsitruseline maitse, sest tsitrusviljad ja kollased õunad tõusevad kõige rohkem esile. Tunda on ka valgeid sõstraid. Kui pistate nina klaasi, jääb sõõrmeisse puuviljane, kergelt värske ja lilleline aroom. Veel võib nina otsa sattuda kihisev mull, sest vein on kääritatud suurtes survetankides ning villitud suure surve all pudelisse. Meetodi nimi on Charmat, mis sarnaneb häälduselt eestikeelsele sõnale šarmantne ehk võluv. Aga seda Kraemer ju ongi.

vahuvein

Kui peaksite sööma kergeid kala- või juurviljaroogasid, siis väike pokaal sobib sinna kõrvale nagu mull vahuveini. Samamoodi on suupistetega, sest ka siia sobib Kraemer maitseelamusi pakkuma. Lisaks on see vahuvein „tarbijasõbralik“ – Kraemer Blanc De Blancs Bruti ei pea hoidma veinikeldris või kusagil mujal jahedas sahvris, sest see on mõeldud koheselt joomiseks. Nii ei pea rännakut ette võtma mitte veinikeldrisse seda „õiget“ otsima, vaid otse laua äärde.

vahuvein

Ja kui serveerida, siis meeldivaimaks kogemuseks ja maitsete esiletoomiseks soovitame vahuveini või väiksemat Bodeaux-tüüpi veiniklaasi. Hoides vahuveini 6–8 kraadi juures, võid olla kindel, et värskendav elamus Sinu argipäeva on garanteeritud. Miks mitte tuua Prantsusmaa oma toidu kõrvale klaasi juba lähiajal?

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada Sinu tervist!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here