Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Koostisained
4-le
- 1 pudel Ginger Duke
- 600 g värsket lõhefileed
- 200 g riisinuudleid
- 2-3 spl soja
- 1 tšillikaun või 0,5 tl kuivatatud tšillihelbeid
Valmistamisõpetus
-
Vala pudel Ginger Duke’i vokipannile ja lase keema.
- Lisa riisinuudlid ja keera kuumust vähemaks.
- Lisa soja, tšilli ja must pipar.
- Keeda nuudleid kuni need on pehmed ja vedeliku kogus vähenenud.
- Lisa 2-cm paksused lõhekuubikud ja keeda vaiksel tulel paar minutit.
- Keera kuumus maha, sest lõhekuubikud küpsevad kiiresti.
- Kui lõhe pole veel päris küps, lase roal seista 4-5 minutit.
- Serveeri seesamiseemnete, värske tšilli ja koriandriga.
- Kui soovid lisada soolasust, vala toidule veel soja.
Aasiapärane nuudliroog lõhega
Suve saabudes on aasiapärased maitsed leidnud korduvalt tee minu toidulauale. Eelmisel kuul esindasid idamaade kööki raamen ja suverullid ning ka tänavu otsustasin tulenevalt tekkinud trendist midagi eksootilist valmistada. Selle eksootilise retsepti teeb aga eriti omanäoliseks ingverijook – Ginger Duke.
Uut alkoholivaba ingverijooki Ginger Duke saab kirjeldada kui „peene maitse ja aristokraatlike juurtega elunautija.“ Tõepoolest on tegu peenekoelise joogiga, milles kohtuvad ingver, vürtsid ja magusad tsitrusviljad. Seda kõike on hästi tunda siis, kui võtta Ginger Duke’i shotina. Hoiatan, et nagu ingverijoogid ikka, on ka Ginger Duke tugeva ja omanäolise loomuga. Samas järelmaitses tulevad esile magusamad maitselisandid ja mesisus, mis loovad tasakaalu. Pärast ühte pitsi torkaski mulle pähe idee – miks mitte seda ingverijooki mõnes vürtsirohkes roas kasutada? Aasia köök on ju küllaltki teravamaitseline ja sellest tulenevalt too retsept kokku saigi pandud.
Mina kasutasin kokkamiseks aasiapärastele toitudele omast vokipanni, milles Ginger Duke, riisinuudlid ja lõhe hästi seguneda saavad. Riisinuudlite kasuks mängis mõistagi nende tervislikkus võrreldes munanuudlitega. Lihaliseks osutus seekord lõhe. Esmalt kallasin terve Ginger Duke pudeli pannile ning lasin ta keema. Niipea kui ingverijook pannil oli keema hakanud, lisasin riisinuudlid. Kui nuudlid olid juba piisavalt pehmed, oli aeg lõhekuubikud nende sekka asetada. Väga kaua ei pea need keema, aga oluline on hoida madalamat kuumust.
Serveerimisel teravdasin nuudlirooga värske tšilli ja koriandriga. Soovitan olla aga ettevaatlik, sest meie kõigi teravuse-taluvus on erinev. Kui leiad, et roog võiks olla soolasem, vala toidule aasiapärast sojakastet. Samuti lisab soja roale idamaisust.
Ginger Duke annab muidu üsna traditsioonilisele nuudliroale täiesti uue hingamise. Tervenisti ingverijoogis valminud nuudliroog on mõistagi tõeliselt ingverine, kuid mitte ülemäära. Pealegi on antud retsept ideaalne variant õhtusöögiks, kui ei ole piisavalt aega või jaksu midagi suurejoonelist kokata. Kui ka sina soovid uuenduslikku lähenemist nuudlitele, ja seejuures mitte väga kaua aega kulutada, siis soovitan kindlasti Ginger Duke’i aasiapärast nuudlirooga järele proovida!