Kõrvitsapüree

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 50 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 5 min

Koostisained

  • Kikase “Talvegrill” kalkuniliha
  • pool kõrvitsat
  • 1 tl oliiviõli
  • sool
  • pipar
  • 1 väiksem suvikõrvits
  • pool paprikat
  • 50 ml rõõska koort
  • 20 g võid

Valmistamisõpetus

  1. Pese ja lõika kõrvits sektoriteks.
  2. Puista veidi soola ja rösti ahjus 200C juures u 30min või seni kuni kahvel ilusti kõrvitsa kooreni läheb.
  3. Pärast röstimist koori kõrvits lusika abil ja purusta saumikseriga.
  4. Lisa rõõsk koor ja või.
  5. Prae pannil või grillpannil kalkuniliha mõlemalt poolt krõbedaks ja pane ahju.
  6. Kuumuta ahjus kuni 50 minutit 180C juures.
  7. Seni kuni liha küpseb, valmista ette vokk. (Pese, koori, ja tükelda köögiviljad)
  8. Vahetult enne liha serveerimist prae köögiviljakuubikud pannil.
  9. Maitsesta soola ja pipraga.

Grillitud kalkun köögiviljavoki ja kõrvitsapüreega

Kes ütles, et grillima peab ainult kevadel või suvel? Kui nüüd uskuda Hiina meditsiini, siis jahedamal ajal Su keha vajab just sellist rammusamat toitu rohkem kui soojal või palaval ajal. Mingi loogika nagu oleks sees küll. Vähemalt ise tunnen nii, et praegu sööks hea meelega mingit korralikku lihakäntsakat. Olgu see siis grillitud või ahjus küpsetatud.

Kõrvitsapüree

Mõeldud, tehtud! Kohe lendas mõttesse Kikas oma uue “Talvegrill” tootega. Kikase lihad on mulle alati olnud meeltmööda ja kohe tekkis tahtmine ka see uus versioon ära proovida. Kikase “Talvegrill” kalkunist on suurepärane liha, mida tõepoolest grillida või ahjus küpsetada kasvõi talve eel.

Kõrvitsapüree

Ja talve eel tuleks kindlasti ära kasutada kõik erinevad köögiviljad, mis praegu kergesti saadaval on. Üheks võtmesõnaks on meil viimasel ajal saanud kõrvits. Võiks öelda, et lausa köögiviljade staar ja sügisene hitt. Seekord tegime kõrvitsast maitsva lisandi püree kujul. Ülejäänud aiamaa saadused nagu suvikõrvitsa ja paprika vokkisime pannil. Kokku tuli mõnusalt värviline praad ja sama kirju ka maitsekombo. 

Kõrvitsapüree

Kuigi kalkuniliha oli mahlane, kõrvitsapüree mõnusalt siidine ja köögiviljavokk kenasti oliiviõlist kastetud, siis minul tekkis hiljem idee siia lisada veel punaseveini kaste. Kujutan ette, kui täiuslik see maitsekooslus siis veel oleks! Kõlab nagu tõeline restorani A’la Carte roog ju? Nüüd jääb vaid haarata ülejäänud vein kõrvale ja kutsuda sõbradki külla!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here