Vahukommid

Valmistamisaeg: 1 min

Küpsetamise aeg: 2 min

Kokku kuluv aeg: 3 min

Koostisained

  • Vahukommid
  • Küpsised
  • Sulatatud šokolaad või šokolaadikreem
  • Vaarikad

Valmistamisõpetus

  1. Grilli pulga otsas vahukomm kuni vahukomm on ilus kuldpruun.
  2. Võta 2 küpsist ja määri küpsisele sulatatud šokolaadi või šokolaadikreemi.
  3. Pane grillitud vahukomm küpsiste vahele.
  4. Lisa vaarikaid.
  5. Küpsise vahele võib panna ka moosi.

Vahukommid

Grillitud vahukommid küpsise vahel ehk smoorid

Täna on Ameerika Ühendriikide iseseisvuspäev. Mõtlesime selle päeva puhul teha midagi ameerikapärast – grillitud vahukommid, kuid kahjuks ilm väga ei soosi seda. Kuna retsept ise on siiski ülimaitsev ja ka suvine, siis on aega seda küll ja veel teha!

Vahukommide grillimine on loomulikult USA-st pärist traditsioon, mille ka eestlased on rõõmuga omaks võtnud. Küll aga retsept, millest kohe kirjutama hakkan, ei pruugi tunduda väga tuttav paljudele. Tegemist ei ole lihtsalt grillitud vahukommidega, vaid need on ka küpsise vahel koos šokolaadikreemi ja marjade või moosiga. Teele teadis rääkida, et neid kutsutakse smoorideks.

Smooride tegemine on ülilihtne. Vahukommid tuleb lihtsalt ära grillida varda otsas. Seejärel küpsiste vahele määrida šokolaadikreemi (näiteks Nutellat) ja vahukomm asetada küpsiste vahele. Sinna võib veel lisada marju või moosi. Värskeid marju võib ka kõrvale süüa. Pehme vahukommi ja soolaka küpsisega sobib šokolaadikreem väga hästi kokku ning lõpptulemus ei jää üleliia magus. Vähemalt nii arvame meie. Eks me ole suured maiasmokad ka! 🙂 Igatahes sellised vahukommid näevad väga lahedad välja ja kindlasti saad sellegha üllatada mõnda oma sõpra.

Smoorid serveerisime Gastrolinki väga huvitaval ja stiilsel taldrikul. Taldriku pind on natukene krobeline, mis teeb taldriku väga lahedaks, sest kõik taldrikud on ju enamasti sileda pinnaga. Taldrikul sobib serveerida kaasaegseid toite kui ka vanasid traditsioonilisi roogasid.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here