Gurmeeburger Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Veidi tervislikum ja kergem variant tavalisest burgerist. Seda võib nimetada ka kui popp rämpstoit glamuursemas võtmes.

Seda on imelihtne teha, see maitseb hästi ja näeb väga cool välja. Seda gurmeeburgerit saab serveerida traditsiooniliselt või teha niiöelda lahtised burgerid ehk serveerida komponente eraldi.

Valisime kanalihast kotleti, sest tahtsime midagi kergemat ja seetõttu eelistasime kana, mitte tavalist sealiha. Muidugi võib teha ka vastupidi. Eesmärk oli ka, et selles menüüs ei pea midagi ahjus küpsetama ja kõik saab valmis toodetega ära teha, seetõttu ostsime juba valmis küpsetatud kotletid. Sellepärast ei vaja selle pihvi tegemine ei oskuseid ega aega – ainult mõned minutid panni peal röstida. Siis jääb kotlet pealt krõbe ja seest pehmem ning kohevam.

retseptisahtel_gurmeeburgerid

Koostisained

  • 0,5 tl mädarõigast
  • 3 spl 30% hapukoort
  • 2-3 spl majoneesi
  • marineeritud kurgi kuubikud
  • soola
  • pipart
  • väikeseid kotlette
  • 4 kuklit
  • lehtsalatit

Valmistamisõpetus

  1. Sega kokku burgeri kaste: mädarõigas, hapukoor, majonees ning marineeritud kurgi kuubikud. Maitsesta soola ja pipraga.
  2. Rösti kotlette ja kukleid kuumal pannil paar minutit.
  3. Pane kotlet kukli vahele koos lehtsalati ja kastmega.

Märkmed

  1. Peensuhkur ehk ing k caster sugar ei ole päris tolmsuhkur, kuid kui peensuhkrut pole võimalik leida, võib omavahel kokku segada tavalise ja tolmsuhkru. Tavalist suhkrut võib proovida ka masinaga jahvatada, kuid peab olema hästi ettevaatlik, et suhkur liiga peenikeseks ei muutu.
  2. Oluline on ka, et jäätist hoitakse võimalikult kaua külmas, sest muidu on magustoitu raske kokku panna. Pure Line naturaalne meejäätis ei sisalda säilitusaineid ja seetõttu hakkab ta sulama veel kiiremini kui mõned teised jäätised.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here