Valmistamisaeg: 35 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 35 min
Halloweeni puhul otsustasime teha klassikalise shokolaadikoogi puhul midagi teistsugust, seega haua kook sobis selleks ideaalselt. Teistsuguse all mõtleme just koogi välimust, mille proovisime teha veidi hirmsamaks. Lisasime Keelekese küpsiseid koos shokolaadiküpsise puruga, et luua illustiooni, et tegemist on haudadega. Enda arust tuli meil see päris hästi välja, mis sa arvad? Kook maitses aga nii hästi, et kõik algul võtsid väikese tüki, tulid tagasi suurema järgi. Suud said kohe kindlasti magusaks ning kõhud täis :).
Haua kook
Kook
- 1 kohupiimakreemi toru
- 1 teraline kohupiim
- 400 ml vahukoort
- Valmis tordipõhi
- 4-5 shokolaadiküpsist
- 4 Keelekese küpsist
- Hapukas mahl
Ganache
- 100 g tumedat shokolaadi
- 100 g piimashokolaadi
- 75 ml vahukoort või kohvikoort
Kook
- Lõika tordipõhi nii, et saaks kolm kihti.
- Niisuta tordipõhi hapukas mahlas.
- Vagusta 400 ml vahukoort.
- Sega vahukoor, teraline kohupiim ja kohupiimakreem kokku.
- Pane segu tordipõhja peale ja aseta uus tordipõhi koogile peale.
- Lisa uuesti segu.
Ganache
- Sulata veevannil 100g tumedat shokolaadi ja 100g piimashokolaadi.
- Lisa 75 ml vahukoort või kohvikoort ja sega.
- Vala valmis Ganache koogile peale ja lase koogil külmas seista.
Kaunistamine
- Lase köögikombainis 4-5 shokolaadiküpsist peeneks.
- Aseta Keelekese küpsised koogile hauakiviks ja puista shokolaadiküpsiseid hauakivi ette.