Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 15 min
Hautatud versus keedetud köögiviljad. Kumb meetod on tervisele kasulikum ning maitsvam? Õige vastus on hautatud, sest keetmine eemaldab köögiviljadest oluliselt rohkem kasulikke toitaineid ning vitamiine. Enda kogemuse põhjal julgen ka väita, et maitse on palju parem ja säilib köögiviljade värskus. Sööksin kasvõi ainult hautatud köögivilju, kuid kui lisada juurde natuke sealiha, soola ja pipart, siis on tegu tõelise kulinaarse üllatusega.
Seekord on siis tegu klassikalise Eesti kodutoidu retseptiga. Siin pole vaja ei saffronit ega trühvlivõid. Saab ka ilma nendeta hakkama ning tulemus jääb ikka perfektne. Kümne kuni viieteist minutiga saab endale hõrgu roa, mille retsept jääb iga kokkaja toiduringlusesse. Tarvis läheb üks korralik tükk sealiha, tibake jahu ning köögivilju, milleks oleme sedapuhku valinud Härmavilja herne, maisi ja porgandi segu. Valmis köögiviljasegu on mugav kasutada, sest köögiviljade pesemisele ja hakkimisele kulub palju aega ning peale pikka ja väsitavat tööpäeva ei soovi meist keegi sellele aega raisata. Mugav on avada külmkapp ja võtta valmis hakitud köögiviljad ning valada need pannile küpsema. Head kokkamist!
Hautatud Härmavilja köögiviljad sealihaga
Koostisained
- Härmavilja hernes, mais ja porgand (400 g)
- 100 ml kohvikoor
- 1 spl võid
- Pipar
- Sool
- 1 tl jahu
- Till
- Sealiha
Valmistamisõpetus
- Lase köögiviljasegul veidi väljas sulada, et vähendada kokkamisaega. Jäätunud köögiviljade pannile lisamine tähendab, et peab uuesti laskma pannil soojeneda.
- Prae pannil sealiha. Maitsesta soola ja pipraga.
- Soojenda pannil köögiviljad, lisa võid ja maitse järgi soola ja pipart.
- Lisa teelusikatäis jahu, et segu veidi pakseneks.
- Sega hulka kohvikoor ning till. Lase veidi tõmmata, kuni tunned, et enam nälga ei kannata ja pead kohe sööma hakata.