Valmistamisaeg: 1 h
Küpsetamise aeg: 5 min
Kokku kuluv aeg: 1 h 5 min
Koostisained
- 2,5 dl või 1,5 dl nisujahu
- 1 dl täisteranisujahu
- 1-2 tl soola
- 1 dl vett
- 1 dl õli
Valmistamisõpetus
- Sega 1 dl vett, 1-2 tl soola, 2,5 dl nisujahu ja 1 dl täisteranisujahu ning soovi korral lisa maitseained.
- Sega 1 dl õli ja lase taignal seista 1 tunnist kuni üle öö.
- Rulli tainas nii õhukeseks kui saad.
- Prae õlitatud pannil kuni on kuldpruun.
India pannisai roti
Retseptisahtli kokakoolis katsetasime sel korral ka midagi väga erilist. Paljud inimesed avaldasid soovi, et võiks ikka ka midagi “saialist” teha. Midagi muud meil otseselt nisujahust tehtud ei olnudki ja eks see eestlashing ikka ihkab alati ka midagi traditsioonilist. Kuigi india pannisai roti on kõike muud kui traditsiooniline, aga eks see Margit olegi meil alati selline üllataja!
Pannisai roti on meie keeles justkui naan või vrapp, mis on tehtud tavalisest nisujahust, täisterajahust või veel parem mõlema segust. Ka teised koostisosad on väga lihtsad – õli, vesi ja sool. Maitseks võib juurde lisada näiteks kurkumit, mis muudab saia erkkollaseks või hoopis tšillipulbrit, mis teeb saia punaseks. Saiale saab anda maitset paljude erinevate maitsetaimedega ja võib teha ka kõik viilud erinevad. Nii näevad need laual ka päris toredad välja.
Pannisaiad valmivad väga kiirelt. Koostisosad tuleb lihtsalt kokku segada ja pannil praadida. Neid võib süüa toidu kõrvale või siis eraldi dipikastmega eelroaks. Indias süüakse rotiga toitu, et näiteks saada paremini kastet riisi peale. Nemad ei kasuta selleks nuge. Pealegi saab vahepeal mõnusa saiaampsu võtta.
Pannisaiad serveerisime Gastrolinki puiduimmitatsiooniga vaagnal. Vaagen näeb väga äge välja ja seda on kerge hooldada ja pesta. Sobib hästi snäkkide ja toitude serveerimiseks.