Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 25 min
Kokku kuluv aeg: 45 min
Koostisained
- Kikase kanaliha jogurtises marinaadis
- Bataat
- Kikerherned
- Kreeka-jogurt
- Tomatid
- Basiilik
- Sool
- Pipar
- Paprika maitseaine
Valmistamisõpetus
- Küpseta grillil või ahjus Kikase kanaliha jogurtises marinaadis umbes 25 minutit.
- Lõika bataat pooleks ja tõsta ahju 180 kraadi juures 30 minutiks.
- Pruunista pannil kikerherned ning maitsesta soola ja paprika maitseainega.
- Uurista bataadile lohk, kuhu sisse tõsta kikerherned.
- Maitsesta Kreeka-jogurt soola ja pipraga ning tõsta lusikaga kaste kikerhernestele.
- Lõika peale ka rohelist.
- Maitsesta tomatid õli ja basiilikuga ning serveeri koos bataadi ja kanalihaga.
Jogurtises marinaadis kanaliha koos täidetud bataadiga
Olen viimasel ajal tundund kerget väsimust traditsioonilisest grillimaterjalist ja püüdnud leida mitte nii tavapäraseid tooteid, et toidulauda värskendada. Seekord proovisin asja teistpidi. Ma võtsin ühe ülimaitsva grilltoote, milleks on Kikase kanaliha jogurtises marinaadis ning tegin sellele kõrvale midagi uut ja põnevat – kikerhernestega täidetud bataat.
Me kõik teame väga hästi kanaliha tervislikest omadustest – palju valku ja vähe rasva teevad sellest ideaalse toidu neile kes oma kaalu jälgivad, aga ka bataat (tuntud ka maguskartuli nime all) ning kikerherned annavad iga suutäiega meile midagi enamat väärt maitseelamustest.
Nimelt, maguskartul on täis erinevaid mineraale ja vitamiine – vaid ühes portsjonis vähemalt kolmandik päevasest C- ja B-vitamiini vajadusest ning hulganisti ka kaaliumit ja antioksüdante, mis on kõik meie keha tervena hoidmiseks väga vajalikud. Antioksüdandid kaitsevad meid paljude krooniliste haiguste, nagu vähk ja südamehaigused, tekkimise eest. Ühtlasi hoiavad need korras ka seedimise ning tugevdavad immuunsust. Kikerherned on oma suure toiteväärtuse kõrval ka väga kasulikud veresuhkru tasakaalustajad – lisades neid oma toitudele hoiab see insuliinitaseme madalamal ning hoiavad meid tänu sellele ka diabeedi ja südamehaiguste eest.
Mis on selle tasakaalustatud ja mitutpidi kasuliku taldrikutäie juures veel kõige toredam – seda on tohutult lihtne teha. Kusjuures, ei pea üldse grillima, valmistada võib seda ka ahjus. Tasub meeles pidada, et kanaliha jogurtises marinaadis, mille maitsestamise vaeva on Kikase meistrid meilt väga hästi ära võtnud, saab väga ruttu valmis. Seepärast alustasin täidetud bataadiga. – lõikasin selle pikkupidi pooleks ning tegin mõlemasse poolde ruumi täidise jaoks. Bataadi sisu võid kasutada näiteks kastme või hoopis mõne leivamäärde valmistamisel. Panin maguskartuli tulele ning sinna kõrvale Kikase kanaliha jogurtises marinaadis. Kui toit küpsemas oli, lõikasin taldrikule valmis pisut tomatit ning maitserohelist. Natuke ootamist ning saingi grilli taldrikule tühjaks tõsta.
Traditsiooniline kanaliha jogurtises marinaadis millegi natuke põnevamaga – lisab pisut värvi nendesse suvistesse grilliõhtutesse ning on seejuures ka väga lihtne ettevõtmine. Kikase suvises lihavalikus on palju põnevat, aga ka juba teada-tuntud. Teie võimuses on see kõik veel erilisemaks teha – laske aga käia!