Juustutasku Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 25 min

Tõeline sügis on kätte jõudnud ning selle puhul valmistasime ühe sügisvärvides maitsva ja lihtsa roa. Seekord on panime rõhku köögiviljadele ning sellepärast kasutasime kartuli kõrval ka mitmeid põnevaid komponente, et toidulauale vaheldust tuua ja tervisele vajalikke toitaineid anda. Nimelt sisaldavad köögiviljad vitamiine ja mineraalaineid, mida iga inimene vajab.

Retseptis kasutasime kartuli kõrval, porgandit, kaalikat, lillkapsast ja peeti (võib lisada ka herneid). Paljud ei kasuta igapäevases toidu tegemises peeti, kuid peet, nagu ka enamus köögiviljad, sisaldab kasulikke mineraalaineid – kaaliumit, magneesiumi, fosforit, koobaltit, joodi ja rauda ning B1-, B2-, P-, PP- ja C-vitamiine. Muidugi ei koosne retsept ainult köögiviljadest, vaid juurde valisime maitsva ja kiirelt valmiva Kikase juustutasku. Juustutasku sisaldab parajal kogusel kana ja  juustu, mis soojendamisel või kergel praadimisel tasku sees sulab ning teeb sellest mõnusa juustuse ampsu.

Lisaks tegime roale kiire ja maitsva kastme ning lihtsa värske salati.

Kikase Juustutasku köögiviljadega

Juustutasku Retseptisahtel

Koostisained

  • Kikas Juustutasku
  • 1 kartul
  • 1 peet
  • 1 porgand
  • 1 väiksem kaalikas
  • Peotäis lillkapsas
  • Peotäis brokolit

Kaste

  • 50 g võid
  • 2 tl jahu
  • 200 ml kohvikoort

Salat

  • Salatilehed
  • 1 paprika
  • Peotäis kirsstomateid

Valmistamisõpetus

  1. Pese köögiviljad ja koori porgand, peet, kartul ja kaalikas.
  2. Tee köögiviljad kuubikuteks ja pane 15-20 min keema (oleneb, kui suured on kuubikud).
  3. Prae Juustutaskut kergelt pannil umbes 5 minutit.

Kaste

  1. Aseta pannile või ja kohvikoor ning sega.
  2. Lisa vähehaaval jahu ja sega, et ei tekiks tükke.

 Salat

  1. Haki paprika ja kirsstomatid ning lisa salatilehed (soovi korral võib lisada sidrunimahla).

 

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here