Juustuvaagen Retseptisahtel

Tutvustame teile 7 ideaalset juustu, mida seltskonnaga nautida ehk üks imemaitsev ja suur juustuvaagen!

Kõigepealt tutvustame teile ÖKO Saaremaa mahejuustu. Tegu on põneva mahejuustuga, mis valmistatud kohalikust mahepiimast. Enne meie poelettidele jõudmist kogus see populaarsust hoopis Itaalias. Idee, et hakata Eestis mahejuustu tootma, tuli Saaremaa Piimatööstusel Saksamaal toiduainete messil.

Teised kaks juustu on mõeldud tõeliseks nautlemiseks. Eriti hästi sobib neid kombineerida moosi või viinamarjadega. Saaremaa Ekstra ning Old Saare juustud on kaua laagerdunud ehk pikalt valminud. Saaremaa Ekstra  kauem kui 3 kuud ja Old Saare juust on laagerdunud kauem kui 6 kuud. See annab neile väga erilise ja lausa kuningliku meki. Soovitame neid kindlasti proovida kõigil juustugurmaanidel.

Kõige mugavamad juustupakid, mida lettidelt võib leida, on Seltskonna juustuampsud. Need on pakendatud  taassuletavasse pakendisse, mis teeb selle juustu kaasavõtmise äärmiselt lihtsaks. Just seetõttu võtsime need ka jahile kaasa. Okei, need maitsevad ka tegelikult väga hästi. Seltskonna juustuampse on saada kolme erineva lisandiga – küüslaugu, koduaia ürtide ning päikesekuivatatud tomatitega.

Viimaseks, kuid mitte hapupiimaseks, on Suitsutatud Kadaka juust. Tõeliselt mõnusa suitsuse maitsega ning seda ampsates ongi tunne, nagu istuksid Saaremaa kadakate alla. Ideaalne!

Kõik eelmainitud juustud sobivad ideaalselt ka valge veini kõrvale. Nii, et võibolla võiks oma ajakavasse lisada ühe juustu- ja veiniõhtu, olgu see siis maa peal rannas päikseloojangut vaadates, merel jahi peal või rannas lõkke ääres.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here