Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 5 min
Kokku kuluv aeg: 15 min
Koostisained
- Härmavilja “Aedviljasegu”
- Koha kala 300 g
- Köögiviljapuljong 1 l
- Sool
- Pipar
- Petersell
Valmistamisõpetus
- Eemalda kalalt kondid ja lõika fileest suuremad tükid.
- Kuumuta puljong keemiseni.
- Lisa puljongisse tükeldatud kala.
- Maitsesta soola ja pipraga.
- Kõige lõpuks vala hulka Härmavilja “Aedviljasegu”.
- Lase supp uuesti keema ja keeda tasasel tulel kõigest 5 minutit.
- Tõsta maha kuumuselt ja hauta kaane all 5 minutit.
- Serveeri hakitud peterselliga.
Kalasupp kohafilee ja aedviljadega
Kuidas valmistada kergeima vaevaga kalasuppi?
Sügis on lõpusirgel ja ilm aina jaheneb, mistõttu keha januneb supi järele üha enam. Ma ei tea, kes see geenius küll oli ja supi leiutas? Ma ei suudaks ühtegi talve kujutada ette ilma supita. Soe supp lihtsalt sobib ideaalselt sellise jaheda ilmaga nagu meil Eestis praegu on. Eriti, kui oled pikalt õues olnud ja tunned, et külm on tunginud su keresse. Kuum supp aitab alati nagu võluväel!
Supiga on aga alati nii, et selle valmistamine tundub tükk tegu ja justkui rööviks terve su õhtupooliku. Ja ega tõsi ta on. Kui ikka päris nullist hakata seda puljongit keetma ja köögiviljadega mässama, siis võib sellega tõesti lausa 2 päeva minna. Aga ajaga on ju alati palju muud targemat teha, kui terve õhtu köögis veeta. Nädalavahetusel võib, aga nädala sees tahaks oma õhtusöögi ikka kiirelt kätte saada ja muude toimetuste juurde asuda.
Sel puhul otsustasimegi, et pöördume oma vana hea sõbra Härmavilja poole ja küsime, kas neil oleks meile pakkuda alternatiive, kuidas saaksime supi kiiremini valmis. Tuleb tõdeda, et Härmaviljal on vist tõesti kõik asjad külmkapis olemas. Ükskõik, mille jaoks vaja on. Nimeta ainult, mida vaja on! Kuna me hakkame valmistama kalasuppi, siis meil on kindlalt vaja oma supi sisse rohkelt värvilisi köögivilju.
No porgand on “must be”! See peaks kuskil supimatemaatika valemites juba kindlalt kirjas olema. Brokkolit võiks ka ikka ühes tänapäevases supis sees olla. Päris kartuleid ja makarone ei tahaks igale poole panna. Mulle isiklikult meeldib jälle punast paprikat igale poole toppida. Ma teeks vist magustoitu ka sellest, kui võimalik oleks. Keegi teab mõnda? Andke teada! Ja no kui rohelistest köögiviljadest juba korra rääkisime, siis võtame rohelise oa ka mängu. Roheline aeduba on tervislik valik ja annab meie kalasupile hea maitse.
Nii! Meil on olemas: rohelised, oranžid ja punased köögiviljad. Tahtsime värvilist suppi. Mida veel lisada? Õige vastus on mais! Just kollane värv veel puudu oligi. Härmavilja pakkus, et neil on täpselt selline aedviljasegu olemas, kus on kõik eelnimetatud köögiviljad ühes pakis. Kujutad sa ette, milline vedamine? Ebareaalne, kuidas vahel ikka kõik klapib! Igatahes meie oleme väga tänulikud, et selline valmis aedviljasegu Härmaviljal olemas on. See teeb meie kalasupi valmistamise ikka oluliselt lihtsamaks. Võiks isegi öelda, et valmib justkui iseenesest!
Nüüd, kuidas sellest köögiviljasegust saab järsku kalasupp? Selleks on meil vaja ühte ilusat kohafileed, mille kondistame ja tükeldame sellisteks suuremateks kuubikuteks. Mitte päris portsjontükiks, aga selliseks suupäraseks, et seda hiljem mõnus süüa oleks. Ega siin midagi keerulist ei olegi. Vaata aga videost järele, kuidas see kõik meil valmis.
Vaata, kuidas valmis ka Härmavilja tomatine köögiviljahautis veiselihaga!