Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Argipäeviti on alati tüütu kaua süüa teha ning tahaks midagi kiirelt ja lihtsalt. Nipp: kasuta kvaliteetset valmistoitu!
Meile sattusid kätte Kikase kana fileepulgad, mis osutusid äärmiselt maitsvaks ning mõnusaks. Need maitsesid suurepäraselt nii külmana kui ka hiljem kergelt praetuna. Hea krõbeduse ja tekstuuri annab see, kui enne serveerimist fileepulgad panni peal kergelt üle praed. See on selline mõnus roog, mis maitseb nii suurtele kui väikestele. Neist Kikase kana fileepulkadest saab teha ka ägedaid suupisteid, aga neist mõni teine kord.
Kuna valmistoit on üldjuhul rammus või selline raskem, mõtlesime juurde teha midagi kergemat. Kuigi olgu öeldud, et Kikase kana fileepulgad olid üllatavalt kerged ja vähese rasvasisaldusega, neid võiks mõnikord näksata ka kaalujälgijad.
Koostisained
- 2 pakki Kikase kana fileepulki
- 3 keskmist muredat kartulit
- 400 g külmutatuid herneid
- paras peotäis värsket münti
- 250 g hapukoort
- 30 g võid
- pipart
- soola
- 1 tl laimi- või sidrunimahla
Valmistamisõpetus
- Keeda kartulid pehmeks. Kui kartulid on keenud, kalla vesi ära ning lase jahtuda.
- Pane herned teises anumas umbes minutiks keema. Kui liiga kaua keevad, siis kaotavad herned värvi.
- Tambi kartulid või, soola, pipra ning 1 dl hapukoorega.
- Püreesta saumikseri või köögikombainiga herned koos mündi lehtedega. Kui on puunui, saab herned ja kartulid koos püreestada, aga muidu tee seda eraldi kaussides, sest tavaline tamp ei tee piisavalt peent hernepüreed, vaid jätab suured tükid.
- Seejärel sega lusikaga kartuli- ja hernepüree omavahel kokku.
- Hapukoorekastmeks sega kokku: sool, pipar, mündilehed, ülejäänud hapukoor ning 1 tl laimi- või sidrunimahla. Võid ka koort sisse riivida.
- Kikase kana fileepulgad lase enne serveerimist panni peal krõbedaks.