Kanakoivad

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Koostisained

  • 6 kanakoiba
  • 250 ml veini
  • 150 ml rõõskkoort
  • 1 keskmine sibul
  • 3 keskmist küüslauguküünt
  • 2-3 peekoniriba
  • 100 g hakitud šampinjone
  • 50 g võid
  • Oliiviõli
  • Soola
  • Pipart
  • Peterselli
  • Värsket tüümiani
  • Köögiviljad (nt porgand, kartul)

Valmistamisõpetus

  1. Puhasta kana, maitsesta soola ja pipraga ning pruunista oliiviõlis.
  2. Lisa pannile tükeldatud peekon, hakitud sibul ja küüslauk ning 20 g võid ja keera kuumust vähemaks.
  3. Viiluta seened ja hauta kaane all veidi.
  4. Lisa vein ja hauta veel 15 minutit kaane all.
  5. Lisa rõõskkoor ja hauta veel 10 minutit ilma kaaneta.
  6. Rösti teisel pannil ülejäänud võis köögiviljad (lisa ka natukene oliivõli, et või ei hakkaks pannil suitsema).
  7. Lisa ürdid – petersell ja värske tüümian.

Kanakoivad

Kanakoivad riesling kastmes

Jõulude lähenedes mõtlesime, et valmistame sellise kergema jõuluroa. Teeme valge veini ja koore kastmes kanakoivad. Kanakoivad valmistame koos Cono Sur Reserva Riesling veiniga.

Kanakoivad

Kokku on meil tegelikult kolm veini, mida soovitame. Vein, millega kokkame, tuleb meile Tšiilist ning on ka väga hea joogivein. Eriti peaks see sobima nendele inimestele, kellele meeldivad rohkem puuviljase maitsega veinid. Veini maitses on veel tunda ploome ja pirne ning järelmaitse on pikk ja tsitruseline. Kõige paremad on Riesling tüüpi veinid siis, kui neid juua jahutatult.

Kui kanakoivad on valmis, siis väga hästi sobib kana kõrvale P.J.Valckenberg Riesling. See on kindlasti juba paljudele eestlastele tuttav vein. See vein tuleb Saksamaalt ning on keskmise täidlusega ja puuviljasem kui Cono Sur Reserva Riesling. Nüüd on see saadaval ka Magnum tüüpi pudelis. Kes veel ei tea, siis Magnum tüüpi pudel on 1,5-liitrine veinipudel. Sellise suurusega pudelisse pannakse tavaliselt need veinid, mida kindlasti inimesed teavad ja on omaks võtnud. Pärast ühist kokkamist on lausa lust selline pudel koos sõpradega avada. Lisaks sobivad puuviljased veinid hästi ka vürtsikate toitude juurde.

Kanakoivad

Kuid, mis saab siis nendest inimestest, kes eelistavad punast veini? Neile soovitame Cono Sur Reserva Pinot Noir’i Tšiilist. Tekib kindlasti küsimus, et kas kanakoivad ja punane vein ikka sobivad kokku? Sobivad küll. Pinot Noir’i viinamarjadest tehtud punased veinid on kergemad ning marjasemad. Väga hästi sobib sellise karakteriga vein linnuliha või röstitud juurviljade juurde. Juhuslikult  valmistasimegi kanakoivad koos võis röstitud porganditega. 🙂 Milline vedamine.

Kanakoivad

Vaata ka meie teisi veinisoovitusi siit.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

1 kommentaar

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here