kanarull

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 45 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 15 min

Koostisained

  • 1 karp Nõo Broileriliharulle wokiseguga (küpseta nagu karbil soovitatud)
  • 250-300 g värsket kartulit
  • 2-3 spl oliiviõli
  • 2-3 tl toasooja võid
  • 1-2 tl ürdisegu, nt persilladet
  • soola
  • pipart
  • tilli

Valmistamisõpetus

  1. Pese kartulid hoolikalt puhtaks ja pane koos koorega keema. Lisa keeduveele veidi soola.
  2. Keeda kuni kartulid on peaaegu pehmed ning vala seejärel keeduvesi ära. Lase jahtuda ja kuivada.
  3. Aseta kartulid ahjuvormi ja vajuta lusika või pudrunuiaga pealt kergelt katki.
  4. Vala need üle oliiviõliga, raputa peale soola ja pipart.
  5. Sega toasoe või koos ürdiseguga ja pane veidi iga kartuli peale.
  6. Aseta kartulid Nõo kanarullide kõrvale umbes poole aja pealt nii 20-25 minutiks.
  7. Kartulite ja Nõo broilerirullide juurde võib serveerida maitsestamata kreekajogurtit, tilli ja aurutatud brokolit.

kanarull

Kanarullid purustatud ahjukartulitega

Tihti leiame end valikute eest, kuidas süüa midagi kiiret ja lihtsat, kuid mis ei oleks tavaline kanapasta, pitsa või keedukartul kastmega. Seetõttu mõtlesin ühe õhtu eel välja retsepti, mis sobiks valmistada just neil õhtutel, kui isutab kiirelt millegi hea ning tervisliku järele.

Nõo broilerirullid wokisegu ja purustatud kartulitega on täpselt see maitsekas ja toekas söök, mida me näiteks peale tööd õhturoaks vajame, aga mis oma olemuselt sobib ka elegantsemaks või pidulikumaks söögiks nädalavahetustel – kõik oleneb, kuidas sa midagi serveerid. Minu serveering sai tavapärasest uhkem, sest külla oli oodata külalisi. Nii kasutasin prae serveerimiseks musta kivialust, sest sellel näeb toit efektsem välja.

kanarull

Nõo kanarullid ei ole lihtsalt rullid, vaid nende vahel on ka kerge maitsekas wokisegu, mis annab toidule mõnusalt aasiapärase hõngu ning muudab selle mitmekesisemaks ja maitse huvitavamaks. Kanarullid wokiseguga on inspireeritud idamaisest toidukultuurist. Vokk on traditsiooniline Hiina toit, mis on oma nimetuse saanud selle kaudu, et aedvilju küpsetakse tule peal kausikujulisel pannil. Esimesed viited vokiteolisele toidule pärinevad juba 1. sajandist eKr.

kanarull

Kontrastiks kanarullidele lisame kõrvale purustatud või tambitud ahjukartulid sulatatud võiga. Või teeb kartulid mahlaseks ja toob esile nende soolased maitsenüansid. Õige ja hea maitsestamine muudab selle väliselt lihtsa ja tavalise toidu eriliseks maitseelamuseks.

kanarull

Kui olete suur kanasõber, siis Nõo Lihatööstus on silma paistnud veel teiste mitmete sarnaste retseptidega. Kui huvitud wokiseguga broilerirullidest, võivad sulle meeldida ka kanarullid jogurti-mee kastmes või kanarullid Hellmans’i majoneesiga. Need on head tooted just neile, kes soovivad tavapärasele ja lihtsamoelisele lihale alternatiivi. Kui tavaline tühipaljas kanafilee on ära tüüdanud ja argiõhtul pole aega ka, et midagi suuremat küpsetada, sobivad suurepäraselt just need tooted.

kanarull

Kui tunned, et tahad lisaks kartulile ja kanale midagi veel, soovitame kõrvale praadida lisaks erinevaid köögivilju nagu brokoli, paprika, porgand või suvikõrvits. See muudab toidu veel mahlasemaks. Nõo kanarullid wokisegu ja purustatud kartuliga pakuvad sinu igapäevaroogadele vaheldust oma huvitavate täidistega, mille peale ise ei oskagi koheselt tulla. Proovi ja Sa üllatud meeldivalt!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here