Kanasnitsel Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 1 h

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 15 min

Volbripäev-volbriöö on juba ukse taha ilmunud, ilmateade on tasapisi lubamas ilusamaid, soojemaid päevi ja tundub, et kevad hakkab ka lõpuks korralikult pihta. Seega on ka kätte jõudnud õige aeg, et mõelda mõned sammud ette ja hakata juba tõeliste, mõnusalt kodumaisete volbrieinete peale mõtlema.

Meie mõtlesime volbripäeva puhul ikkagi rahvarohkuse ja üldise ajakulu peale, et kõik saaksid ilma liigse rahmeldamiseta kõhu head-paremat täis. Kartulisalat – mis isiklikust kogemusest räägituna kaob toidulaualt alati müstilise nobedusega – on täitev, maitsev, ja lihtsalt valmistatav. Kosutavat, kuldseks praetud Kikase kanašnitslit on kõrvale lihtne ja kiire valmistada, ja lisaks tuleb see koorese salati kõrval kaunilt välja ja pakub head tekstuuritasakaalu. Ideaalne kombinatsioon, et piduses meeleolus tähistajaid rõõmustada.

Retsepti jätsime mõnusalt lihtsaks, et toidu saaks ikka paraja ajavaruga ette valmistada ja vaaritamine ei rööviks volbritähistamiselt liigselt tähelepanu. Ka lihtsuses peitub oma võlu – eriti kui jutt käib niivõrd klassikalisest maitsepaletist.

Kartulisalat ja kanašnitsel

Kartulisalat Retseptisahtel

Koostisained

  • 1 suur porgand (pestud, koorimata)
  • 6 kartulit (u. sama suurusega, keeb ühtlaselt)
  • 1 värske kurk
  • 1 purk marineeritud kurki
  • 1 õun (näiteks Granny Smith või Jonagold)
  • 150 ml majoneesi
  • 330g hapukoort
  • Soola-pipart
  • Kikase kanašnitsleid – vastavalt soovile

Kartulisalatiks

  1. Keeda porgand ja kartulid kergelt soolatud vees. Aseta jahtuma.
  2. Kui porgand ja kartulid on jahtunud, tükelda soovi järgi need ning muud koostisosad: kurk, õun, marineeritud kurk.
  3. Aseta kõik tükeldatud koostisained suurde kaussi, lisa majonees ja hapukoor ja sega korralikult läbi. Soovi korral lisa ka soola-pipart, tilli.
  4. Lase salatil tunnike seista, et maitsed seguneksid.

Šnitsliks

  1. Prae šnitslid kuumal pannil, 3-4 minutit kummaltki poolt, kuni kuldpruunid.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here