Šokolaadi muffinid

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

Kuna meie eelnevalt valmistatud chia puding oli lisaks visuaalsele küllusele ja maitsvusele ka ülimalt tervislik, otsustasime omakeskis, et prooviks maitsva ja magusa tervisetoiduliini isegi natuke pikemalt ülal hoida. Resultaadiks saime igati tervisesõbralikud ja hõrgud šokolaadi-vaarika muffinid, mida oli lihtsalt nii mõnusalt lihtne valmistada. Muffinite baasiks on veel tervislikumad, gluteenivabad ja orgaanilised šokolaadi-tatrahelbed – muidugi, mida kohalike tervisegurude Lemontree maaletoodud seeriatest muud oodata, kui mitte kõige-halva-vaba kraami?

Retsept ise on tegelikult imelihtne ja kogu ettevõtmise suurim ajakulu jääb ahju kütmise alla – tegu on suuremas osas kausi, lusika ja vispliga vehkimises. Alustuseks segad kokku kuivained, teises kausis vispeldad kokku ülejäänud koostisained, segad segud omavahel (emakeelt on kohati lausa lõbus lugeda), pistad kogu krempli muffinivormidesse ja ahju, ning saadki nagu naksti omale soojad, hõrgud, tervislikud muffinid, et päeva uhkelt alustada.

Igal juhul, kui teid – nagu mind – on kevadised aiatööd täielikult ära kurnanud, tehke rododendronite väetamisest ja põõsatrimmimisest väike paus ja vaaritage endale mõned aromaatsed tervisemuffinid. Jaksu annab lademeis.

Hõrgud šokolaadi-vaarika hommikumuffinid

Šokolaadi

Koostisained

  • Täisterajahu 200 g
  • Suur peotäis šokolaadi-tatrahelbeid vaarikatega
  • 1.5 tl küpsetuspulbrit
  • 1.5 tl söögisoodat
  • 1 tl kaneeli
  • Näpuotsatäis soola
  • 2 suurt muna
  • 150 ml kreeka jogurtit
  • 50 ml õli, rapsiõli
  • 100 g õunapüreed
  • 1 küps banaan, purustatud
  • Soovi korral kas suhkrut paar lusikat või mett,
  • 0.5 tl vanilliekstrakti

Valmistamisõpetus

  1. Sega kokku kuivained: täisterajahu, šokolaadi-tatrahelbed, sooda, küpsetuspulber, kaneel ja näpuotsatäis soola.
  2. Sega kokku ja vispelda kergelt läbi ülejäänud koostisained: muna, kreeka jogurt, rapsiõli, õunapüree, purustatud banaan (ja soovi korral ekstra magusaine)
  3. Sega hoolsalt mõlemad segud omavahel kokku, et saada ühtlane segu.
  4. Kuumuta ahi u. 180 kraadini.
  5. Aseta segu ettevaatlikult muffinivormidesse.
  6. Pane täidetud muffinivorm ahju nii 25-30 minutiks ja muffinid ongi valmis!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here